Skip to main content

Öt tényező a vállalkozói személyes hatékonyságod növeléséhez

Szerző: 2016. június 25.július 22nd, 2019Videók

Mi az az 5 tényező, melyek figyelembevételével vállalkozói személyes hatékonyságodat folyamatosan magas szinten tudod tartani? Megtudod a videóból!

(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)
Öt tényezőről szeretnék beszélni, amelyek nagyon nagy mértékben hozzá tudnak járulni a személyes hatékonyságodhoz. Ez az öt tényező a következő:

 1. Felelősség
 2. Küldetés
 3. Jövőkép
 4. Értékrend
 5. Stratégia

Felelősség

Beszéltem már más videókban is a felelősségről. Ez annak a tudomásul vételét jelenti, hogy te alkotó vagy és teremtő. Semmilyen módon nem vagy áldozat! Ez nem azt jelenti, hogy bármit el tudsz érni, amit kitűzöl magadnak, de azt igen, hogy felismered, hogy az egyetlen igazi akadály mindig benned van. Ezt kell elsősorban leküzdened ahhoz, hogy sikerrel vedd a külvilágban található akadályokat:

 • a magad kishitűségét,
 • gyávaságát,
 • hitetlenségét,
 • lustaságát,

Ezeket mind le kell küzdened vállalkozóként ahhoz, hogy a vállalkozásod növekedési pályára tudd állítani, és olyanná építsd, amilyenné szeretnéd építeni. Ehhez neked személyesen felelősséget kell vállalnod, hogy először is te magad válj olyan emberré, vállalkozóvá, aki képes felépíteni azt a kívánt vállalkozást.

Küldetés

Ez egy belső motiváció, ami a következő kérdésre ad választ: Miért is csinálom?

Figyelem! Itt óriási tévedésbe szoktak az emberek és vállalkozók beleesni: „A pénzért!” – Nem! A pénz megtermelése egy gazdasági szükségszerűség, de az élet és a vállalkozásod ennél többről szól, és többről kell, hogy szóljon!

A spirituális értelméről, arról, hogy te szolgáltatsz értéket valakiknek, akik azt örömmel fogadják. Teljesen mindegy mi a termék vagy szolgáltatás, te egy értéket nyújtasz valakiknek a piacon, akik ezt értékelik. Ezért cserébe kapod a pénzt. Nagyon jól meghatározott, téged motiváló küldetéssel kell rendelkeznie a vállalkozásnak, és te magadnak mint magánszemélynek is.

Jövőkép

A távoli elképzelt jövő, ami vonz és szép, azt mondod, hogy „Hú! Ide, nekem!” Hogyha Aladdin csodalámpája a kezedben lenne és megdörzsölnéd, kijönne a szellem, hogy „Mit kívánsz, gazdám?”, akkor azt a jövőképet kívánnád. Hiszen tudod, hogy a jövőképed nem a birtokolt anyagiakat jelenti, hanem azt az emberi minőséget, amilyenné fejlődsz te magad! Az emberi minőség, amin keresztül fel fogod te építeni a vállalkozást. Vagy képes vagy felépíteni, vagy nem!

Garantálom neked, hogy a vállalkozásod építéséhez képest az önmagad személyes építése és fejlődése mindig egy lépéssel előtte jár! Nem foga soha a vállalkozásod fölé emelkedni annak, hogy te magad, vállalkozóként milyen ember vagy.

A személyes fejlődésed egy nagyon fontos stratégiai cél.

Értékrend

Ez azon dolgoknak a listája, amelyek neked fontosak, melyek kihúznak reggel téged az ágyból és amik motiválnak. Ezek mondják meg, hogy mire mondasz igent és mire nemet. Nagyon tisztán kell látnod!

Gondolj bele, hogy mi a hatékonyság növekedés: Az, hogy mindig tudod, mire mondod az igent, és mindig tudod mire mondasz nemet. Úgy kell megtanulni nemet mondani, hogy közben nagyon jól érzed magad: udvariasan, szeretettel, elfogadással, de közben jól érzed magad és kimondtad azt, hogy nem. Hiszen a te utad nem arra megy, mert a prioritásaid és egyéb céljaid azt kívánják, hogy te arra nemet mondj. Ennyi! Ehhez Isten adta jogod van.

Stratégia

A stratégia az eszközöknek, módszereknek, technológiáknak, elképzeléseknek olyan egyedi kombinációja, amelynek alkalmazásával a jövőkép a legnagyobb valószínűséggel érhető el, a küldetésed a legnagyobb valószínűséggel teljesíthető.

Biztosítsd magadnak ezt az öt tényezőt, és vállalj 100%-os felelősséget. Azt, hogy te alkotója és teremtője vagy a vállalkozásnak, nem vagy áldozata a piaci körülményeknek, sem a versenytársaidnak. Persze a hatóságok tudnak keménykedni, de akkor is a teljes felelősség vállalás szükséges ahhoz, hogy te elérd azt, amit te szeretnél.

Legyen motiváló a küldetésed, legyen vonzó jövőképed és kristálytiszta értékrendet. Mindig tudd, hogy mire mondasz igent és nemet. Tovább egy jól meghatározott stratégia mentén kövesd a célokat. Ezek az alapjai annak, hogy személyesen hatékonyabb legyél mint vezető, vállalkozó, és magaddal húzd azokat az embereket, akik leveszik a munkát a válladról.

Ebben is tudok neked segítséget nyújtani. Ha el vagy akadva, keresed a növekedés lehetőségét, bátran keress! Örömmel állok rendelkezésedre, beszélgessünk és vizsgáljuk meg, hogy hol tartasz, mi az elakadás. Hiszem, hogy tudok segíteni!

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 1 hozzászólás

 • Polacsek Lajos szerint:

  szia Tamás, nagyon jók a szakmai anyagaid, újból “elővettem” őket. (Egy gondolat, a flip-chart papír mögötted nem olvasható, pedig nagyon fontos dolgokat írtál oda.:) P. Lajos

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .