Skip to main content

Ha fontos az utódlás kérdése…

Szerző: 2016. június 26.június 4th, 2021Videók

A jó vezető az, aki nélkül is jól mennek a dolgok. Ha visszavonuláson gondolkodsz, akkor biztosítanod kell a vállalkozásodnak az utódodat. Őt megtalálni és kinevelni a te feladatod – és talán az egyik LEGfontosabb feladatod! Ezzel kapcsolatos gondolatokat osztok meg veled ebben a videóban.

(Alább a videón elhangzó szöveget el is olvashatod.)

Sokan vannak, akik már hosszú évek óta építik a vállalkozásukat. Ott vannak a vállalkozásuk csúcsán: Legfelső döntéshozók, tulajdonosok, ügyvezetők, vezérigazgatók. Teljesen mindegy, mi a titulus. A lényeg, hogy a jó vezető az, akire nincs szükség, aki át tudja adni a stafétabotot. Akinek az a célja, hogy nélküle is jól menjenek a dolgok.
A jó vezető az, aki felépít maga alatt egy olyan szervezetet, ahol mindenki tudja a dolgát, amelyik olyan emberekből áll, akikben meg lehet bízni, akik a legfelső vezető távollétében is úgy húzzák a szekeret, mintha a vezető jelen lenne.

Ez legyen minden vállalkozó törekvése, hogy felépítse ezt a szervezetet. És ahhoz, hogy felépítse ezt a szervezetet, ehhez fel kell építenie maga alatt a megfelelő embereket.

Részben megtalálja az embereket, de az emberek folyamatos építése – ha úgy tetszik masszírozása, menedzselése, coach-olása, képzése elengedhetetlen.

A két legnagyobb vezetői hiba

A második legnagyobb hiba, amit egy vezető el tud követni az, hogy fejleszti az embereket. Pénzt öl a tréningjükbe, coach-ot fizet nekik, beléjük öl pénzt, energiát, És egyszer csak az illető olyan sikeres lesz, hogy kap egy sokkal jobb ajánlatot a konkurenciától, és felmond, távozik. Ez fájdalmas lehet a vállalkozónak, vezetőnek, ez nem kérdés. De ez egy vezetőnek csak a második legnagyobb hibája! Ennél jóval nagyobb hibája, ha nem fejleszti az embereket, és azok az emberek ott maradnak benn a vállalkozásban.

Hosszú távon az utód megtalálása kritikus szempont ahhoz, hogy a vállalkozó ki tudjon lépni a vállalkozásból, meg kell találnia azt az embert, akinek a helyét át tudja adni maximális bizalommal, maximális hittel.

Ehhez az a fejlődési pálya elengedhetetlen, hogy jól tudj bánni az emberekkel. Meglásd azt a vezetői és vállalkozói potenciált, jövőkép alkotási potenciált valakiben, akiben megvan az, hogy vezetővé nőjön. Nem főnökké, hanem vezetővé – akit örömmel követnek a többiek, és tényleg át tudja venni a stafétabotot.

Ehhez jól kell tudni bánni emberekkel. Nagyon jó emberismeretre kell szert tenni, ami mindig az önismeretből indul ki.

Ebben is tudok neked segíteni, hogy megtaláld és kialakítsd azt az egyedi utódlási stratégiát, ami a te vállalkozásodban meg fogja hozni neked azt az eredményt, hogy a potenciális jelöltek között megtaláld azt, akire tényleg rábízod a vállalkozásodat annak érdekében, hogy te fel tudj szabadulni.
Ha ez a helyzet fennáll, keress! Üljünk le beszélgetni, kötelezettség nélkül. Hiszem, hogy nagy hasznod lesz belőle, és ki tudjuk alakítani azt az utódlási stratégiát, amit megvalósítva el fogod érni azt a célodat, hogy át tudd adni a stafétabotot, és energiád, időd szabaduljon fel. egyéb célokra.

Várom szeretettel a jelentkezésedet!

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 2 hozzászólás

 • Hidvégi Zsolt Tibor szerint:

  Kedves Tamás!

  Egy leendő cégvezető kérdése, mindig olyan feladat amit csak az életből
  lehet megtanulni. Annak érdekében, hogy teljesen tisztán lássa a jelenlegi cégvezető milyen
  tapasztalatot tud átadni az utódjának Őt, teljes emberként kell megismerni: milyen a gondolkozásmódja
  a pénzről, szakterületén a piaci változásokat milyen módon követi és ezt előzetesen kikkel beszéli meg,
  tehát igen összetett észjárást igényel.

  Fontos saját magáénak érezze a feladatokat :), és ne tudja egy másik cég elcsábítani.

  Üdvözlettel:

  Zsolt.

  • Boér Tamás szerint:

   Kedves Zsolt!

   Igen, egyetértek. A legtöbbet a mindennapok “sűrűjében”, magában az életben lehet tanulni. És minden cégvezetői feladat emberismereti feladat IS.

   Üdv,

   Tamás

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .