Skip to main content

Hogyan határozza meg vállalkozásod eredményeit az emberi minőséged?

Szerző: 2016. június 26.július 15th, 2021Videók

Vállalkozásod nem azért olyan, amilyen, mert olyanok a körülmények. Vállalkozásod azért olyan, amilyen, mert te magad vagy “olyan, amilyen”. Ha szeretnéd tudni, mi az egyetlen legfontosabb tényező vállalkozásod növekedéséhez, a sikerhez, nézd meg a videót!

Ebből a videóból megtudhatod, hogyan határozza meg a vállalkozásod eredményét a nem anyagi világ, a te emberi minőséged!
(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)

Vállalkozásod nem azért olyan, amilyen, mert olyanok a körülmények! Vállalkozásod azért olyan, amilyen, mert te magad olyan vagy, amilyen. És ezért vállalj felelősséget! Az életnek és a vállalkozásnak ott van a nem anyagi oldala, és határozottan állítom, hogy ez a nem anyagi oldal fogja eredményezni az anyagi eredményeket: úgymint a pénzt, a bevételt és a profitodat.

Nem anyagi oldal

Elemi érdeked a nem anyagi oldalon erősíteni ezeket és fejleszteni. Úgy is gondolkozhatsz a vállalkozásodról, mintha egy hőlégballon lenne, aminek a felhajtóerejét (a forró gázt, amit benyomnak a ballonba) növeld. A kosárban lévő emberek és az oldalára akasztott homokzsákok olyanok, mint a ballaszt.

Neked elemi érdeked, hogy a felhajtóerőt növeld. Te vagy az alfája és omegája, alkotója és teremtője ennek a vállalkozásnak, ezért a következő felhajtóerőket jelentő tényezőket elemi érdeked növelni, erősíteni ezekben a nem anyagi tényetőkben:

 • önbecsülés
 • önbizalom
 • önértékelés
 • tudás
 • érzelmi intelligencia
 • vezetői készségek
 • hogyan bánjunk emberekkel
 • képességek
 • tudatosság
 • felelősség
 • asszertivitás – az a képesség, hogy elérd a céljaidat anélkül, hogy át gázolj másokon.

Ez a lista a teljesség igénye nélkül készült, még hosszan lehetne sorolni azokat a vezetői, vállalkozói készségeket, nem anyagi kompetenciákat, tulajdonságokat, jellemzőket, amiket neked érdemes mozgósítani hosszan és kitartóan.

Ezek a nem anyagi dolgok fogják eredményezni mindazt az eredményt, ami végső soron bevételben, pénzben nyilvánul meg.

Fókuszálhatsz arra, hogy „Pénz, pénz, pénz!” Ez inkább ballaszt lesz, egy gát. Fókuszálj arra, hogy te magad, vállalkozóként milyen felhajtóerejét képviseled a vállalkozásodnak. Ez mind a te emberi, vállalkozói tulajdonságaidon keresztül történik, ezért állítom, hogy a legfontosabb a vállalkozói szemléletedben, hogy önmagadat – az első számú vezetőjét, alkotóját – fejleszd a nem anyagi oldalon! Fejleszd a tudásodat, a képességedet, a hozzáállásodat, mert ez sokszorosan megtérül. Szeretném azt mondani, hogy fektess be élethosszig tartó stratégiákba, vagy képességekbe. Az, hogy képességet fejlesztesz és visszajelzést adsz embereknek, egy életen keresztül veled marad, az nem tud megkopni. Ha van pénzed, az el tud értéktelenedni, azt el tudják tőled lopni. Több olyan vállalkozóról hallottam, hogy az üzlettársa kiürítette a széfet, és eltűnt belőle a pénze. A pénzt el tudod veszíteni, de azt, hogy benned van az emberi minőség, soha nem tudod elveszíteni. Az egy életen keresztül újból és újból pénzt tud rakni a zsebedbe.

Coach

Én azt mondom, hogy fektess be önmagadba. Az intenzív fejlődés legyen az elsőszámú prioritásod. Ebben tudok neked segíteni coach-ként: a fejlődés beindítani, felgyorsítani.

Sokszorosan meg fog neked térülni. A nyugati irodalomban a felső vezetők, vállalkozók titkos fegyverének nevezik. És a sportolók is azért tudnak csúcseredményeket elérni, mert van egy olyan edző mellettük, aki kihozza a képességeik legjavát. Lásd Kemény Dénest meg másokat is.

Ez az én szerepem, hogy segítsem, támogassam és felgyorsítsam a fejlődésedet. Ha úgy gondolod, hogy ennek esélyt akarsz adni, keress bátran! Én örömmel venném, ha találkoznánk és leülnénk beszélgetni a vállalkozásodról.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .