Skip to main content
Tag

küldetés - Sikertervezés.hu

Fedezd fel a küldetésedet

Szerző: Érzelmi intelligencia, Siker Nincs hozzászólás

A küldetésed az a valami, ami a legbelső motivációdat adja. Ez az, ami reggel úgy húz ki az ágyból, hogy nagyon örülsz neki. Ez az, amit ha követsz, életed teljes értelmet nyer.

Amikor egy küldetéstudat mozgat belülről, akkor sokkal könnyebb az életed, és sokkal több örömöd is van a mindennapjaidban. Rajta vagy “az úton”, és bárhol is tartasz ezen az úton, az már bőven jó.

Amikor van küldetésed, akkor szereted, amit csinálsz, és azt csinálod, amit szeretsz.

Az nem küldetés, hogy biztosítsd magad és családod számára az anyagiakat. Az egy szükségszerűség, amit nyilvánvaló, hogy elhanyagolni nem szabad, de az élet ennél többről szól.

Ha ennek a “többről szólásnak” esélyt szeretnél adni, akkor kezdj el foglalkozni azzal, amit úgy hívunk, hogy küldetés. Ez is a személyes fejlődés része, ami nélkül nincs vagyon. (Lásd lejjebb a Jim Rohn idézetet.).

A küldetés felfedezése befektetés a vállalkozásod érdekében

Amíg nincs benned küldetéstudat és elsősorban az anyagi gyarapodásért dolgozol – elsősorban magad és családod javát tartva szem előtt – addig motivációra van szükséged. Mert állandóan ott lesz benned egy belső ellenállás, amit le kell győznöd, mert legbelül valami máshoz volna kedved, de hát dolgozni “kell”… És ennek a belső ellenállásnak a leküzdéséhez kell a motiváció.

Hadd kínáljak egy másik perspektívát: motiváció helyett helyezd előtérbe az inspirációt.

Inspiráció az, amikor kedved van hozzá!

Nem mindegy, hogy erőlködéssel teszed a dolgokat (ez nehéz, ilyenkor kell a motiváció), vagy valódi, benned is ott szunnyadó, Isten adta erőből (ami könnyű, mert belülről jön).

Minél több inspirációt fedezel fel magadban és minél többet mozgósítasz belőle, annál kevésbé fog kelleni “keresned” a pénzt.

Annál inkább a pénz fog keresni téged.

Ha vállalkozóként már megtapasztaltad, hogy milyen jó érzés, amikor téged keresnek meg ajánlás alapján, és azt mondják neked, hogy nagyon jókat hallottak rólad (a cégedről, a termékedről), ezért veled szeretnének dolgozni (tőled szeretnének rendelni, vásárolni), akkor tudod, miről beszélek.

De ide eljutni nem kis munka, sőt. Személyes fejlődés kell hozzá, mert Jim Rohn szerint:

“A közoktatás hozzásegít ahhoz, hogy megélhess. A személyes fejlődés egy vagyonhoz segíthet hozzá.”

Hát ezért nagyon fontos felfedezned vagy megerősítened a küldetésedet.

Adj egy nagy löketet a személyes és vezetői fejlődésednek, kezdd a küldetésed felfedezésével vagy megerősítésével! Ezt kínálja neked A bőségszemléletű vezetés alapjai program első modulja.

Kiemelkedő teljesítmény – hosszú távon is

Szerző: Siker Nincs hozzászólás

A kiemelkedő teljesítmény három pillére

Ha vállalkozásodban – életedben – kiemelkedő teljesítményt szeretnél nyújtani úgy, hogy hosszú távon is megőrzöd az egyensúlyt életed különböző területei között, ahhoz le kell tisztáznod, ki kell alakítanod – magadban – a következő három “dolgot”:

1. Személyes jövőkép
2. Értékrend
3. Küldetés

Tovább