Skip to main content

Hogyan teremts magadnak korlátlan szabadságot?

Szerző: 2016. június 20.július 22nd, 2019Érzelmi intelligencia, Videók

Ha nem akarsz a pénz hajszolásának, a mókuskeréknek a csapdájába esni, akkor nézd meg a videót és tudd meg mi az, ami ténylegesen korlátlan szabadságot adhat neked!

Ebből a videóból megtudhatod, hogy hogyan építs és teremts magadnak korlátlan szabadságot.
(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)

Szabadság

Tudom, hogy nagyon sokan azzal az elgondolással, azzal az elképzeléssel indítanak vállalkozást, hogy na majd a vállalkozás megtermeli a pénzt, és majd a pénznek köszönhetően szabadok lesznek. Óva intelek ettől a szemlélettől, mert nagyon sok vállalkozót ismerek, akik belesüppednek ebbe a mentalitásba: termelik a pénzt, és végül a vállalkozásuk rabjává válnak. Azt tapasztalják, hogy már nincs idejük elmenni nyaralni, nem szabadok – bár van pénzük, de mégsem szabadok.

Pénz = Szabadság? -> Nem!

Mi hát akkor a megoldás? Az a kérdés, hogy a pénz szabadságot ad-e. Én a leghatározottabban állítom, hogy nem!

Felelősség

Felmerül a kérdés akkor, hogy mi ad neked korlátlan szabadságot? Nem más, mint a felelősség. Csak és csak annyi szabadságot fogsz élvezni az életedben és a vállalkozásodban, amennyi felelősséget hajlandó vagy vállalni.

Például méregdrága sportautó: Valakinek van pénze és megveszi. Tövig nyomja a gázt, neki megy egy villanyoszlopnak, balesetet csinál, majd oda a sok – akár százmilliós – értékű sportautó. Volt pénze és mi lett a következménye? Karambol, betegség, sérülés, bármi.

Kérdem én, hol volt itt korlátlan szabadság? A Pénztől? Nem! Mi hiányzott ehhez? A felelősség. Az a felelősség, hogy tudjak bánni azzal az autóval, tudjam, hogy hogy nyomjam a gázt és hogyan kezeljem biztonsággal.

Ez az alapvető egyenlet: Felelősség = Szabadság

Nincs más útja a szabadságnak mint az, hogy felelősséget vállalsz mindenért, minden döntésedért. Csakis ez tud neked korlátlan szabadságot adni. Továbbá csak olyan szintű szabadságot fogsz tudni élvezni az életben, amilyen szintű felelősséget képes és hajlandó vagy vállalni.

Ennek a fentebb említett egyenletnek, hogy Felelősség = Szabadság, még van egy további egyenlősége, ami a következőképpen néz ki:

Felelősség = Szabadság = PÉNZ

Vállalkozásod növekedése tekintetében amilyen felelősséget vállalsz azon teendőkért és célokért amiket te követsz és végrehajtasz, annyira fogod elérni a pénzügyi növekedési célokat, amiket kitűzöl magadnak. Ha nem vállalod a felelősséget, akkor elvetted magadtól a szabadságot is.

Az például, hogy videót készíts kamera előtt, aminek nekem meg van a felelősségvállalási szintje – és megadom magamnak a szabadságot –, hozza nekem azt a pénzt, ami a marketing tevékenységemen keresztül történik. Nem kaphatsz szabadságot sehogy másképp, mint azon keresztül, hogy felelősséget vállalsz.

Ne a pénztől várd a szabadságot, ez egy nagy illúzió! Ezt számtalan csődbe ment vállalkozás bizonyítja. A felelősség az életed legmagasabb szintjével kezdődik: a személyes jövőképeddel, személyes küldetéseddel, céljaiddal, amikért te felelősséget vállalsz. Tudod, hogy akarod, és követed! Akkor is, ha vért izzadsz, akkor is ha fáj. Kisebb nagyobb lendületekkel meg megállásokkal és kanyarokkal tarkított úton, de haladsz a saját jól meghatározott céljaid felé, és nem adod fel!

Ezt jelenti az, hogy felelősségvállalás. Vállalkozásod ugye nem azért olyan, amilyen, mert olyanok a körülmények, hanem azért, mert te magad vagy olyan, amilyen. Ennek a tudomásul vételével kezdődik az, hogy felelősségvállalás. Ha ezt megadod magadnak, akkor meg lesz a szabadságod is a cselekvésre, és az garantáltan pénzt is fog neked hozni!

Hát így teremts magadnak korlátlan szabadságod. Ha érdekel, hogy ezt a saját vállalkozásod, saját életed tekintetében hogyan tudod gyakorlatba ültetni, bátran keress!

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .