Skip to main content

Hogyan teremts magadban kiemelkedő és tartós motivációt?

Szerző: 2016. június 20.július 22nd, 2019Érzelmi intelligencia, Videók

Hogyan teremts magadban kiemelkedő és tartós motivációt? Úgy, hogy nem vársz senkire és semmire, hanem elindulsz, azaz elkezdesz cselekedni. Részletek a videóban!

Ebből a videóból megtudhatod, hogy vezetőként, vállalkozóként hogyan teremtsd magadban kiemelkedő és tartós motivációt.

Motiváció

Várakozás

A nagy kérdés az, hogy mi a viszonyod a külvilághoz képest? Mi az, amire te vársz, hogy kívülről kapj, és mi az amire készen állsz, hogy te adj. Ugye a kapás és az adás viszonyáról szól ez a motiváció, mert annak függvényében leszel motiváltabb vagy sem, hogy mit adsz magadból.

MotivációSok mindenre várhatunk:

  • engedélyre,
  • motivációra
  • bátorításra,
  • célokra,
  • kész folyamatokra,
  • pénzre, tőkére,
  • kész termékekre,
  • kész struktúrára,
  • stratégiára.

Akkor vagyunk kevésbé motiváltak, ha várunk, hogy kapjunk valamit. Kapjunk engedélyt valamire, hogy megalkossunk egy stratégiát, vagy befektessünk valamekkora összeget egy új termék kifejlesztésére. Esetleg költözzünk egy új telephelyre, vagy terjeszkedjünk országosan, és még sorolhatnám. Nem a hatósági engedélyekről beszélünk, de annak is utána lehet menni, és adjuk a hatóságnak mindazokat az iratokat, ami bizonyítja azt, hogy az engedély kibocsátható – mert mi megfelelünk valamilyen kritériumoknak.

Várjam, hogy valaki célokat adjon? Nem, az belülről kell, hogy jöjjön. Adjanak nekünk folyamatot: majd végighaladunk rajta, lemásoljuk a versenytárstól? Lehet, hogy működik, de sokkal jobb az, amit belülről te magad alkotsz meg. Kapjunk pénzt vagy tőkét? Igen, ez fontos lehet, hiszen a növekedéshez és finanszírozáshoz szükséges a tőke, ugyanakkor ha sokat várunk, akkor a végén mind csak várni fogunk és nem lesz motivációnk.

Hogy létezik az, hogy garázsból indult vállalkozások milliárdos bevételű vállalkozássá tudtak növekedni, hisz alig volt tőkéjük? Nem vártak arra, hogy kapjanak. „Majd ha lesz, akkor elindulok!” Nem, elindultak, és menet közben kaptak.

Adjanak nekem motivációt? Valaki majd motiváljon. A házastársam, az üzlettársam. Adjanak egy terméket, hogy tudjam terjeszteni. Adjanak kész struktúrákat és stratégiát, és így tovább.

Minél inkább vársz, hogy neked adjanak valamit, annál inkább legátolod magad, és a motivációdat lefojtod! Mi hát a megoldás, hiszen vezetőként te vagy az eszköz, amivel motiválod az embereidet, és ha a te motivációd nincs a helyén, akkor az emberek se lesznek olyan motiváltak, mint amilyenek lehetnek.

A megoldás

Ahelyett, hogy vársz arra, hogy kapj, kezdj el adni ezerrel! Adj engedélyt magadnak a merész, bátor cselekvésre! Adj bátorítást a körülötted lévő embereknek! Nem lesz neked kevesebb bátorságod cselekedni. Adj magadnak célokat – ez belülről jön megint. A te jövőképedet, a te stratégiai céljaidat adod az embereidnek, hogy tudják, hogy mit kell követni.

Határozz meg folyamatokat, tedd le eléjük, hogy tudják, mi szerint kell dolgozni!

Pénz, tőke – igen, be is kell jöjjön, de amit csak tudsz, azt a növekedésbe nyomd bele! Óriási hiba vállalkozások részéről, hogy amikor meglódul a szekér és elkezd termelni a vállalkozás, rögtön elkezdik költeni mindenfélére. Drága autókat vesznek, nagy luxus utazások meg luxus villák, aztán amikor már csökken a bevétel, csak vakarják a fejüket, hogy hol van a pénz? „Hát igen, elköltöttem.”

Adni és befektetni kell. Olyan valamibe, ami aztán megtérül. Ugyanúgy adj motivációt az embereidnek, adj el terméket, fejleszd ki a kínálatodat és azt közvetítsd a piac felé. Adjál struktúrát, stratégiát, engedélyt. Figyeld meg, hogy ez az ember a képen már mosolyog, mert tele van lelkesedéssel, tele van lendülettel, motivációval, és még valamivel:

Ennek a vállalkozónak dobban a szíve. Ő szívvel lélekkel csinálja. Beletesz anyait-apait és nem vakarózik, hogy „Na most várjak valamire, hogy történjen, hogy végre változtassak.” Nem fog hozzád senki leereszkedni, és én sem tudok hozzád elmenni, de tudom kínálni ezt a videót, hogy ráébresszelek, a motiváció benned van, és a motiváció kulcsa az, hogy el kezdj adni.

Ha úgy érzed, hogy el vagy akadva, lecsökkent a motivációd, nem találod az utat vagy nem tudod, hogy hogyan indíts be egy növekedési pályát, gyere hozzám! Hiszem, hogy tudlak segíteni, nagyon sok vállalkozónak segítettem már. Szeretettel várom a jelentkezésedet!

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 2 hozzászólás

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .