Skip to main content
Tag

motiváció - Sikertervezés.hu

Bérrabszolgából milliárdos üzletember

Szerző: Érzelmi intelligencia, Siker Nincs hozzászólás
Egy kedves olvasóm kérdi: “Hogyan lehetek bérrabszolgából milliárdos üzletember?”
Idézem a teljes levelét:
“Többször leveleztünk már és megrendeltem már tőled az összes önfejlesztési könyvedet. Köszönöm a pár nappal korábbi válaszodat is.

Írtam, hogy jelenleg üzleti, vállalkozói értelemben “beragadtam”. Körbe-körbe járok már pár éve, nem tudok kilépni a minimálbéres, fizikai munkás alkalmazotti létemből. /Van megközelítőleg 10 szakmai végzettségem, de ezek sem segítettek ebben. / Ez egyébként teljesen összeegyeztethetetlen az én értékrendemmel.

“Fojtogató” számomra az alkalmazotti lét, nem csak egzisztenciálisan, hanem lelkileg is. Én úgy hívom, hogy bérrabszolga üzemmód.

Nem szaporítom tovább a szót. A kérdés a következő. Hogyan lehetek bérrabszolgából milliárdos üzletember? Tovább

Kétirányú motiváció

Szerző: Siker Nincs hozzászólás

A futballpályán gólt is kell rúgni és azt is el kell kerülni, hogy gólt kapjunk

A cselekvés irányát tekintve kétféle motiváció létezik.

ÖrömAz egyik, amikor a cselekvés hajtóereje az, hogy egy kívánt, kellemes végső állapotot előállítsunk. Tehát vágyunk valamire és haladunk a vágyott végeredmény irányába. Közelítünk hozzá. Ezt úgy hívom, hogy “közelítő” motiváció.

Tovább

Motiváció

Szerző: Siker Nincs hozzászólás

Motiváció a cselekvésre vagy a nem cselekvésre

Kétféle motivációt kell megkülönböztetni.

Van, amikor szeretnéd, hogy valami megtörténjen (pl. legyen több megrendelés), de nem nagyon akaródzik tenni érte (semmi kedved hívogatni az ügyfeleket). Tehát szeretnéd a végeredményt, de nehéz érte tenni is. És van, amikor kedved van tenni valamit (pl. munkaidőben moziba menni), de ennek a lehetséges vagy biztos végeredményét (kirúgás) már nem szeretnéd.

Tovább