Skip to main content

Tisztázd le az értékrendedet

Szerző: 2013. november 29.március 27th, 2018Coaching együttműködés, Vezetés

Befektetés a vállalkozásod érdekében

Csak egy példa arra, hogy a le nem tisztázott értékrend milyen módon tud gátolni egy vállalkozót az elképzelései megvalósításában.Tegyük fel, hogy egy vállalkozónak (cégtulajdonos és vezető) nagyon fontos az, hogy ő “humánus” legyen. Ez azt jelenti, hogy odafigyeljen az emberekre (az alkalmazottakra), törődjön velük és “ne okozzon nekik rosszat”.

Egy ilyen vezető (láttam már ilyent) számára komoly belső konfliktust okozhat, amikor felmerül, hogy egy alkalmazottat el kéne bocsátani.

Ilyenkor komoly segítséget nyújthat az értékrend kérdőív, hogy magában le tudja tisztázni, mit is ért pontosan az alatt, hogy humánusnak lenni, és ez miért fontos neki, és azért mit érdemes tenni.

Az elbocsátás természetes, hogy kellemetlen annak, aki elveszíti az állását, de ha a cégtulajdonos eljut oda, hogy az elbocsátást humánusan vigye végbe és megtalálja ennek a módját, az nagy mértékben meg tudja könnyíteni a dolgát.

Érték az, ami számodra nagyon fontos. Egy értéknek a hiánya számodra kellemetlen, vagy benned zavart okoz.

Amikor nem az értékrended szerint élsz, olyankor az az érzésed, hogy “valami nem kerek” az életedben. De legalábbis valami lehetne sokkal jobb is. Ilyenkor természetes, hogy nem nyújtasz kiemelkedő teljesítményt.

Ezért nagyon fontos az értékrend tisztázása.

A DÍJMENTESEN, szabadon letölthető értékrend kérdőívet itt találod >>

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .