Skip to main content

Változtatni kéne, de halogatod?

Szerző: 2016. május 14.május 21st, 2016Érzelmi intelligencia

Ha változtatnod kéne egy nem túl jó helyzetben, és egy jó ideje már halogatod, az azt jelenti, hogy van ennél lejjebb is.

Kitűnő példája ennek egy úriember, aki körülbelül egy éve jött hozzám először egy díjmentes konzultációra. Általános élethelyzete nem volt túl fényes, érezte, hogy változtatni kéne, és kereste a megoldást. A helyzete nem volt tragikus, de a tendencia egyértelműen negatív volt. Tudta, érezte, hogy változtatnia kell, és kereste a megoldást.

Felvázoltam a lehetőséget, hogy mit nyer egy coaching együttműködésből, az hogyan segíti a változást, de még nem érezte elérkezettnek az időt, hogy belevágjon.

Tavaly év végén újból eljött hozzám, gondolván, hogy most már érdemes lenne belevágni, újból átbeszéltük a helyzetét (ami cseppet sem javult), végül adtam neki egy határidőhöz kötött nagyon kedvező ajánlatot.

Racionális (-nak tűnő) okokra hivatkozva nem élt vele.

Most tavasszal újból felkeresett, mondván, túl van egy olyan időszakon, melyet éppen, hogy csak sikerült túlélnie (extrém túlhajszoltság és stressz). Ennek eredménye (többek között) az lett, hogy barátnője elhagyta, ráadásul kitört rajta egy betegség is, amivel kapcsolatos kezelések sok energiájába és pénzébe kerülnek.

Kíváncsian várom, lesz bátorsága változni, vagy lesz még ennél lejjebb is?

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 6 hozzászólás

 • Surányi Hajnalka szerint:

  Igen megfelelő egyensúlyt kell teremteni munka és pihenés között.

 • Kedves Tamás, biztosan van lejjebb is…. egyik ismerősöm ingatlanát az értéke felett duplán terheli 8 féle tartozás, minden kikapcsolva benne, eladni nem tudja, és nincs miből újrakezdenie. A keserű gondolataitól mindenkit megkímélek, de itt már szintén kellene az orvosi segítség, a te tanácsaid mellé. Igen ezt megelőzni kell, ahogyan szoktad javasolni tervezni és kitartani a tervre fókuszálva. Ilyen és hasonló helyzetűekkel sajnos tele van az ország. Hasznos és eredményes munkát kívánok neked, sok helyreállt élettel: Mészáros Zsuzsanna

  • Boér Tamás szerint:

   Kedves Zsuzsanna, köszönöm! Erős hitem, hogy MINDENKIBEN ott található a saját, egyedi megoldása az egyedi problémájára. Egy coach – akár én, akár más valaki – ezt felszínre tudja hozni. Azt sajnálom mindig, amikor (akár vakon is, de) tudom-látom, hogy van megoldás, és az illető a megoldás megtalálására még csak esélyt sem ad. A fájdalomtól úgy mentem meg magam, hogy ilyenkor az illetőt, a vágyamat, hogy segítsem és támogassam őt, ELENGEDEM.

 • Gémesi Gabriella szerint:

  Lehet, hogy van lejjebb is.
  Én soha nem írok ki nyilvánosan emberi történeteket, mert nem azért fordulnak hozzám az emberek, hogy azt megosszam másokkal, még akkor sem, ha az tanulságos. E-ti-ka.

  • Boér Tamás szerint:

   Kedves Gabriella!

   Köszönöm hozzászólásodat, kimondottan örülök az ilyennek, ami “próbára tesz” engem. Etika és erkölcs – igen, maximálisan. Megnyugtatlak: eszem ágában sincs azonosítható módon feltárni bárkinek a történéseit, de a tanulságokat nem közre adni kár és vétek. Hiszen bárki tud belőlük tanulni.

   A leírt sztori NEM FEDI egyik érdeklődő sztoriját sem, minden meg van benne változtatva. A lényeg, ami minden sztoriban közös: van egy probléma és a megoldás reményével fordulnak hozzám. Az ajánlatomat nem fogadják el, ezért a problémát továbbgörgetik. Hónapokkal később hallom, hogy sokkal rosszabb helyzetben vannak (és ez BÁRMI lehet: még rosszabb üzleti eredmények, párkapcsolat vége – válás -, és olyan is volt, aki arról számolt be, hogy már az előzetest is leülte…). A lényeg: akkor kell fogorvoshoz fordulni, amikor a legkisebb fájdalmat érzem. Erre akarom inspirálni az olvasóimat. Üdv, Tamás

 • Anita szerint:

  Kedves Gabriella!

  Tamás ügyfeleként hitelesen mondhatom, hogy tőlem is MINDIG megkérdezte, hogy közzéteheti-e a gondolataimat, – hozzátéve, hogy ez biztosan másoknak is hasznos lenne.
  Amikor azt mondtam, hogy inkább ne, akkor az NEM jelent meg sehol. Biztos vagyok benne, hogy a számára – ahogyan leírta – nagyon fontos az etikus hozzáállás.

  Igen, szerintem is kellenek ezek a példák is (meg a jók is). Ha ez a történet csak egy ember fejében egy kis szikrát gyújt, akkor már biztosan megérte.

  Akik pedig hasonló cipőben járnak, mint a történet szereplője, azoknak csak annyit üzenek, hogy ne gondolkozzanak egy percet se, mert egy “új élet” haszna nem mérhető pénzben.

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .