Skip to main content

Vállalkozó nők: vállalkozás vagy család?

Szerző: 2016. június 20.július 22nd, 2019Videók

Vállalkozó nőknek szól a kérdés: vállalkozás vagy család? Melyik fontosabb? Mi a helyes döntés? Ha ez a kérdés fontos számodra, akkor nézd meg a videót!

Vállalkozás vagy család?

(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)

Nyilvánvalóan mindenki szeretne eljutni oda, hogy vállalkozás és család. Én bátorítalak abban, hogy higgy benne, hogy ez lehetséges. Ez első sorban a te hitrendszereden múlik, hogy úgy menedzseld a vállalkozást és a családi dolgokat, hogy megtartsd az egyensúlyt. Mindennek legyen meg a maga szerepe és a maga helye úgy, hogy ne süllyedjen el egyik se a másik mellett, ne élvezzen egyik se nagyobb előnyt, mint a másik. Meg kell tanálnod az egyedi fogásokat ezen a helyzeten.

Embertpróbáló feladat nőként egy családot is menedzselni, összetartani és egy vállalkozást vinni. Egyik sem könnyű, nők szempontjából a vállalkozás építése erősen maszkulin, férfias energiák mozgosítását igényli. Ezt egyre több nő hozza fel magában és hozza elő, ami viszont sajnos üti azt a nőiességet amire otthon a család nagyon vágyik – akár a férfi is és a gyerekek is. Sokan meg tudják tenni ezt a váltást és nincs ezzel gond, de végső soron az a válaszom a kérdésre, hogy vállalkozás vagy család, hogy nincs válaszom arra, neked mi a helyes.

A két véglet a következő:

Csak vállalkozás

Az egyik véglet, mikor azt mondja valaki, hogy „Lemondok a családról és gyerekvállalásról. Egyedül élem az életemet, mert én vállalkozó nő vagyok. Ezért születtem, legalább olyan jó vagyok, mint a férfiak: tudásom van, diplomám van, érzem magamban a vállalkozói energiát. Én nem tudom elképzelni magam, hogy csak a fakanál és a gyerekek pelenkája mellett éljem az életemet.”

Ez rendben van! Az ilyen vállalkozó nők között vannak olyanok is, akik el nem tudnák képzelni, és nem értik azokat, hogy hogy maradhat másik otthon háziasszonyként és hogy hagyják, hogy a férjük eltartsa?

Az az ő döntésük, te azzal ne törődj! Ha neked a vállalkozástól dobban a szíved, és te le tudsz mondani szívvel-lélekkel a családról, vagy bármely más okból kifolyólag meghoztad ezt a döntést, akkor rendben van. Vállald a felelősséget! Ne azzal törődj, hogy mások hogyan döntenek és hogy mit mondanak rólad a hátad mögött – az nem a te dolgod.

Csak család

Ez a másik véglet, amikor valaki azt mondja, hogy „Én nő vagyok, anya vagyok, így érzem magam kiteljesedve, így akarom élni az életemet. Összetartom a családomat – ez egy óriási felelősség –, a gyerekeket rendezem és támogatom a férjemet, hogy ő maradjon a karrierjében, a vállalkozásában, mert ez a hagyományos női szerep.

És ez így is rendjén van. Nem értik azokat a nőket, akik elmennek, karriert építenek és vállalkoznak. Milyen nők az ilyenek és milyen anyák? – Az az ő dolguk! Ne törődj vele!

Azzal törődj, hogy dobbanjon a szíved! A két véglet közé te bárhova pozícionálhatod magad. Végső soron a válasz így hangzik: Felelősség!

Felelősség

Bárhogy is döntesz, vállalj felelősséget!

Vállalj felelősséget azért, hogy merre húz és mit óhajt a szíved, mitől dobban meg. Tegyél szert minél magasabb önismeretre, hogy felelősen meg tudd hozni azt a döntést, hogy te hová pozícionálod magad a két véglet közé. Így későbbi életed során nem lesz mit megbánnod, így biztosítod azt, hogy az a létre amint te mászol fölfelé tényleg annak a falnak van támasztva, amelyikre te föl szeretnél jutni.

Ehhez kívánok én neked nagyon sok sikert! Ha úgy érzed, hogy el vagy akadva és ebben a témában megválaszolatlan kérdéseid vannak, gyere hozzám, tudok segíteni abban, hogy megtaláld a válaszokat!

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .