Skip to main content

Te megfognád a bika farkát?

Szerző: 2018. április 5.május 2nd, 2018Érzelmi intelligencia

A gyávaság ára

Volt egyszer egy fiatal texasi cowboy, aki meg akarta kérni a barátnője kezét. Elment a lány apjához, és elmondta, mi a szándéka. A lány apja végigmérte a fiút, és azt mondta:

– Nem bánom! A tiéd lehet a lányom, de ehhez ki kell állnod egy próbát. Kimegyünk az udvarra, és egymás után rád engedek három bikát. Ha bármelyiknek sikerül megfognod a farkát, tiéd a lányom.

– Rendben – mondta a fiatal cowboy. “- Ez nekem menni fog” – gondolta.

Kiáll az udvar közepére, a lány apja meg megy a bikákhoz. Egyszer csak kinyílik a pajtának az ajtaja – és megjelenik egy akkora bika, amekkorát a fiú még életében nem látott. Fújtatott, mellső lábával a földet rúgta, vérben forogtak a szemei. Amikor meglátta az udvaron a fiút, azonnal nekiiramodott és nyílegyenesen, dübörögve közeledett feléje.

A fiút páni félelem fogta el.

“- Nem, nem lehet igaz! Ekkora bika nem is létezik! Ennek lehetetlen megfogni a farkát, ez széttipor engem, ha a közelembe engedem!” – gondolta, majd az utolsó pillanatban félreugrott a bika elől, és meg se próbálta elkapni a farkát.

– Hű, ezt megúsztam! A második biztos, hogy nem lesz ilyen vad” – gondolta. Majd feszülten várt.

Hamarosan újból kinyílt a pajtának az ajtaja – és megjelent egy, még az előzőnél is nagyobb, erősebb bika. Még vadabbul fújtatott, és még erősebben tiporta a földet. Majd futva, hogy még a föld is beleremegett, elindult a fiú felé. Rengett az udvar és ahogy szaladt, hatalmas porfelhő maradt a nyomában.

A fiú most még jobban megijedt.

– Jaj! Ez még az előzőnél is nagyobb! Ha ennek meg is fogom a farkát, csak egyet rúg, és végem van!” – gondolta reszketve, de már csak egy másodpercig, mert a bika ott is volt, tőle két méterre. Épp, hogy sikerült félreugrania és örült, hogy élve megúszta.

– Te Úristen, mekkora lesz a harmadik?!” – gondolta. Aztán, ahogy a lány apja mondta, jött egy harmadik bika is. Amikor a fiú meglátta a pajta ajtajában, széles mosolyra húzódott a szája.

“- Na, végre! Ezzel nem lesz gond, enyém a lány!”

Egy nagyon kicsi és erőtlen, vézna bika jött ki az udvarra. Meglátta őt, és döcögő léptekkel elindult feléje.

– Na, most menni fog!” – gondolta a fiú, és feszülten figyelt.

Behajlította a térdeit, kissé előrehajolt. Hunyorított, hogy jobban lásson. Amikor a bika már-már felöklelte volna, gyorsan oldalra lépett, majd a bika hátsójához kapott, de…

…csak a levegőt markolta, mert a bikának nem volt farka.

“A megragadott lehetőségek megsokszorozódnak. Ha elhanyagoljuk őket, elhalnak.”

– John Wicker

Ha nem érdekel annak lehetősége, hogy vállalkozásodat tudatosabban és gyorsabban építsd, akkor ne kattints ide >>

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .