Miért fontos, hogy válj vezetővé?

Szerző: 2016. június 17. július 22nd, 2019 Videók

Azért fontos, hogy vezetővé válj, mert hosszú távon nem lesz növekedés anélkül, hogy vezetővé válnál. A növekedéshez fontos, hogy egyre több ember dolgozzon a kezed alatt, és fontos, hogy egy idő után képes legyél vezetőket nevelni az embereid közül azokból, akik hajlandók a fejlődésre. A “legfelső” szint az, amikor az utódodat neveled ki, és te kivonulsz az operatív teendőkből.

(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)

Azért fontos, mert vállalkozásod növekedése elképzelhetetlen anélkül, hogy te vezetővé válj. A vezetői vállalkozásnak van két nagyon fontos lépése. Az első az, hogy a saját életed vezetőjévé válsz, a második pedig az, hogy a saját életeden keresztül válsz más emberek hiteles, örömmel követett vezetőjévé.

A vezető

Az, hogy saját életed kiemelkedő vezetőjévé válj, azt feltételezi, hogy van egy grandiózus vonzó jövőképed, ami kristálytiszta számodra és amit te örömmel követsz. Ebből származtatva vannak stratégiai céljaid, egy nagyon erős küldetéstudatod, tiszta motiváló értékrended és mindig tudod, hogy merre kell haladnod. Ezt te örömmel, bizalommal, szívdobbanással teszed! Ugyanakkor jól is tudsz bánni emberekkel, mert magas érzelmi intelligenciával rendelkezel. Ezeken keresztül adódik a második lépés, hogy más emberek kiemelkedő, örömmel követett vezetőjévé válj, ami előfeltétele annak, hogy a vállalkozásod növekedhessen.

Vezetők és követőkEz a modell azt mutatja be, bármely szervezetben, vagy közösségben az embereket nagyon durván három kategória egyikébe lehet besorolni:

 • Vezetők
 • Követők
 • ?

Vezetők

Ők teszik ki az adott szervezetnek durván 5%-át. Ők azok, akik kristálytiszta jövőképpel rendelkeznek, stabil értékrenddel és mindig tudják, hogy merre kell haladni. Van önbizalmuk, bátorságuk.

Követők

A vezetők mögött vannak. Ők azok, akik valamelyest kevesebb önbizalommal vagy alacsonyabb tisztánlátással rendelkeznek azt illetően, hogy merre kéne haladni, ezért örömmel követik a vezetőket. Ugye te is azt akarod, hogy téged kövessenek emberek és támogassák a te céljaidat. Minél többen támogatják, annál jobban tudsz növekedni, ez nem kérdés!

?

A harmadik kategóriát kérdőjellel jelöltem. Azt, hogy ők kicsodák, megadja neked az az Amerikából származó mondás, ami szerint „Vezess, kövess, vagy állj félre az útból”.

Mikor kell félreállni az útból? Te már nem tartozol ezek közé. Akkor, amikor nem dobban a szíved attól az úttól amin haladsz. Ezek azok, akik csak a pénzért dolgoznak – te már rég túl vagy ezen hála az Istennek. Olyankor kell félreállni az útból – vállalkozók is eljuthatnak egy ilyen helyzetbe! – amikor már nem dobban a szíved.

Motiváció

Belül kell megtalálnod azt az irányt, a motivációt, hogy merre és miért, és hogy ezt szívdobbanással kövesd. Mert ha dobban a szíved és magas érzelmi intelligenciával rendelkezel és jól bánsz emberekkel, akkor örömmel fognak követni, örömmel fognak beállni mögéd. Ezen keresztül lesz növekedés a vállalkozásodban és ezen keresztül tudsz olyan életminőséget megteremteni magadnak, hogy bármikor elmehess szabadságra nyaralni és tudd, hogy a hátad mögött a dolgok ugyanúgy megtörténnek mint olyankor, amikor jelen vagy.

Ez a kiemelkedő vezetőknek az egyik fontos jellemvonása, hogy nélkülük is jól mennek a dolgok. Nem kell aggódni azért, hogy átvágják őket a munkatársak – hitelesen, becsülettel elvégzik a dolgukat, mert te felépítetted azt a szervezetet magad alatt, amelyik húzza az igát neked, érted és mindeközben a saját örömüket is követik.

Ebben tudok neked segíteni, hogy válj kiemelkedő vezetővé elsősorban a saját életed vezetőjévé, és más emberekkel való bánásmódon keresztül más embereknek is – örömmel, szívdobbanással. Mert ez a garanciája a vállalkozásod növekedésének!
Ha el vagy akadva, keresed a növekedés útját, keress bátran, beszélgessünk! Megvizsgáljuk, hogyan tudlak segíteni – szinte mindenkin tudok valamilyen módon segíteni.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 2 hozzászólás

 • Éva szerint:

  Kedves Tamás!
  Eddig is olvastam a leveleidet, most viszont föliratkoztam a vállakozásépítő tréningedre is (a miértről lehet, hogy majd írok külön egy e-mailt), még csak a második napnál tartok, de ha itt most megállnék – nem fogok -, már akkor is mondhatnám, hogy kaptam valamit. Olyan egyszerű felismeréseket, amikhez nem is kellett különösebb kutatás vagy belemélyedés, csak az, hogy valaki föltegye a kérdéseket, én pedig megfogalmazzam a válaszokat. Köszönöm az eddigi munkádat és a befektetett energiádat!

  • Boér Tamás szerint:

   Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy ezt megfogalmaztad, és leírtad, nagyon örülök, hogy hasznosnak találod az online tréninget. Nekem is fontos tudni, mit gondolnak az olvasóim.

   Az olvasottakból ültess gyakorlatba minél többet, úgy lesz belőle a legtöbb hasznod.

   Üdvözlettel:

   Tamás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

„Hú, Tamás, ennek tankönyvben a helye! Gratulálok!”

Vámos Robi
alapító, Táblácska

Cégvezetőként
hogyan győzz meg bárkit bármiről?

Sajátíts el Te is ingyenesen 5 azonnal használható technikát,
hogy soha többé ne maradj alul senkivel szemben!