Skip to main content

Kiemelkedő teljesítmény – hosszú távon is

Szerző: 2013. december 1.március 27th, 2018Siker

A kiemelkedő teljesítmény három pillére

Ha vállalkozásodban – életedben – kiemelkedő teljesítményt szeretnél nyújtani úgy, hogy hosszú távon is megőrzöd az egyensúlyt életed különböző területei között, ahhoz le kell tisztáznod, ki kell alakítanod – magadban – a következő három “dolgot”:

1. Személyes jövőkép
2. Értékrend
3. Küldetés

A személyes jövőkép, a küldetés és az értékrend a hosszú távon kiemelkedő teljesítmény három pillére. Ezen az oldalon ezeknek a letisztázásához, kialakításához nyújtok támpontokat.

A személyes jövőkép a számodra ideális életstílust határozza meg. Jóval többről szól, mint arról, hogy mennyi pénzed van.

A személyes jövőképedet 3 lépésben az itt leírtak szerint határozhatod meg >>

Az értékrend a számodra fontos dolgokat, elveket jelenti, melyek mentén az életedet élni szeretnéd. Sok ember azért nem éri el a céljait, mert a célok konfliktusban vannak az értékrenddel. Ezért is érdemes letisztázni az értékrendet.

Az oldal alján levő linken keresztül eljuthatsz az értékrend tisztázását segítő kérdőívhez is.

A küldetés azt a legbelső motivációt próbálja meghatározni, ami mellett érzelmileg a legnagyobb mértékben el vagy kötelezve. A küldetés az, ami a mindennapjaidat kitöltő tevékenységek – sőt, az egész életed – értelmét adja.

Ezeken végigmenni nagyon nagy segítséget jelent minden alkalommal, amikor nagy horderejű döntést fontolgatsz, mint pl.

  • menjek inkább külön az üzlettársamtól, és csináljam önállóan a saját vállalkozásomat?
  • merjek-e felvenni hitelt ennek a projekt elképzelésnek a finanszírozására?
  • merjem-e az ügyvezetőre bízni a cég teljes irányítását, és vonuljak ki teljesen?

Minden alkalommal, amikor azon gondolkodsz, hogy merre? és hogyan? és nincs rá egyértelmű válaszod, gyere ide vissza és próbáld meg újból letisztázni magadban a fentieket.

Az oldal alján levő linken keresztül eljuthatsz a küldetés feltérképezését segítő kérdőívhez is.

Ez komoly munka, amivel nagyon érdemes foglalkozni. Mind a három pillér meghatározásához kérdéseket kell megválaszolnod (magadnak). Ne aggódj, ha per pillanat nincs határozott válaszod egy kérdésre. Ha bármilyen válaszod is van, azt írd le magadnak. Egy nem tökéletes válasz is jobb, mint egy semmilyen válasz.

Papírral és írószerrel biztosíts magadnak mondjuk egy csendes órát, és menj végig a kérdéseken. A válaszokat írd le, és tedd el úgy, hogy máskor is elő tudd venni őket.

A kérdéseket rendszeresen vedd majd elő és próbáld meg őket újból és újból megválaszolni. Ezt érdemes megtenni egy évben legalább egyszer.

Kattints ide a DÍJMENTESEN, szabadon letölthető kérdőívekhez >>

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .