Skip to main content

A 30 napos meditációs vizualizáció sorozat tanulságai

Szerző: 2021. július 9.Siker, Stratégia

Miért, hogyan volt hasznos, és milyen tanulságaim vannak?

De egyáltalán: miért hasznos meditálni és vizualizálni?

Ugyanazon okból, amilyen okból bemelegítesz sportolás előtt: a bemelegítéssel megadod az izmaidnak és testednek azt, amire szükségük van ahhoz, hogy ők is meg tudják adni neked azt, amire tőlük neked szükséged van (megfelelő teljesítményt a tervezett sporttevékenységhez).

A meditációval és vizualizációval megadod az elmédnek (agyadnak) azt, amire szüksége van ahhoz, hogy ő is meg tudja neked adni azt, amire neked van szükséged tőle.

Mire van szükséged az elmédtől? Segítségre a vágyaid megvalósításához.

Ennek érdekében mit adsz az elmédnek az irányított vizualizáció során? Azokat az elképzeléseket, helyzeteket, eredményeket, fogalmakat, érzéseket, vágyakat “adod” neki, amelyeket meg szeretnél valósítani. Ha úgy tetszik, a jövőképedet táplálod be.

Mit ad neked ő cserébe: inspirált ötleteket arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod megvalósítani a vizualizáció során az elmédbe “betáplált” vágyott elképzeléseket, helyzeteket, eredményeket, fogalmakat, érzéseket, vágyakat, amelyeket meg szeretnél valósítani (azaz a jövőképedet).

Ez azért jó, mert nem kell könyveket olvasnod, nem kell másoktól tanácsot kérj, hogy megvalósíthasd, amit szeretnél, mert az elméd mindig a számodra legjobb, legoptimálisabb ötleteket szolgáltatja a céljaid felé haladás érdekében. A cél mindig az, ami intenzíven jelen van az elmédben, az elméd mindig ezt igyekszik létrehozni a fizikai valóságodban is. (Ez természetesen nem tagadja egy könyvből nyert gondolatok, vagy egy komolyan vehető tanácsadótól kapott tanácsok értékét.)

Ahogy a meditációt és a vizualizációt én értelmezem:

– a meditáció segít kikapcsolni a külvilágot, és segít lecsendesíteni az elmédet; cél, hogy megszűnjön a mindenféle haszontalan kattogás az elmédben és, hogy kiküszöböld a külvilágból az elmédbe áramló, téged egyáltalán nem szolgáló dolgokat, amelyek aggodalmat, szorongást és stresszt okoznak;

– a vizualizáció segít betáplálni a tudattalanodba azokat a dolgokat, elképzeléseket, fogalmakat, amelyek a jövőképedet alkotják. Így ezek megvalósításának a hogyanját rábízod a tudattalan elmédre. Ezek alapján fog a tudattalan elméd inspirált cselekvési ötletekkel ellátni téged, hogy milyen lépéseket tehetnél a vágyott jövőd irányába (amit betápláltál az elmédbe), így neked nem marad más hátra, mint a bátor cselekvés.

Ez jelenti azt, hogy a jövőképed megvalósításának hogyanja nem a te dolgod.

Angolul: “The how is none of your business.”

A hogyanon soha nem kell agyalni. Mindössze azzal kell foglalkoznod, hogy folyamatosan tápláld a tudattalan elmédbe a vágyott fogalmakat, helyzeteket és eredményeket, amiket meg szeretnél valósítani – azaz magát a vágyott jövőt.  Onnan kezdve meg rábízod magad a tudattalan elmédre. Amikor ő “dobja” neked az ötletet, akkor a te feladatod, hogy cselekedj.

És akkor a tanulságok:

 1. A technologiát beüzemelni, előkészíteni és letesztelni legalább 4 nappal a tervezett indulás előtt ajánlott, hogy ha gixer van, legyen idő kijavítani.
 2. Nagyon sokat segít, ha a technológiát szolgáltatónak van gyorsan reagáló ügyfélszolgálata. (Volt.)
 3. Külföldi szolgáltató magyar fordításai néha viccesek: “Marad a fenekén.”
 4. Az elején teljesen fölösleges volt nagy sávszélességet lefoglaló, teljes képernyős videó közvetítést fenntartani, mert a meditáció úgyis csukott szemmel történik…utólag visszanézve én is viccesnek láttam magam, amint lehunyt szemmel szövegelek, és közben dőlök el a székemen…. A teljes képernyős videó közvetítéssel történt felvétel fájl mérete 300MB körül volt, amikor a teljes képernyős közvetítésről rátértem az index kép méretű videó közvetítésre (hogy a résztvevők legalább az elején lássanak engem), a lementett felvétel fájl mérete 60MB alá csökkent… A továbbiakban meditációs vizualizáció során a kamerát teljesen kikapcsolom, videó közvetítés nem lesz, mert teljesen felesleges.
 5. Nincs mindenkinek tökéletesen megfelelő időpont. Remélem, hogy akik nem értek rá reggel 7-kor, de szerettek volna csatlakozni, nekik megfelelt utólag, a felvételről meghallgatni. Jó hír, hogy lesz folytatás élőben, az esti órákban. Hamarosan…
 6. Az előző pont miatt volt fontos a felvétel készítésének a lehetősége, és későbbi, korlátlan elérhetősége. A felvételek többsége a szolgáltató szervereiről áll rendelkezésre. Ha azt tapasztalod, hogy valamelyik neked nem elérhető, azt kérlek jelezd nekem.
 7. Érdekes tanulság, hogy amikor a sorozatot meghirdettem, nem volt meg bennem előre mind a harminc téma, amik mentén vizualizálni fogunk. Bíztam magamban, hogy van annyi tudásom, hogy alkalmanként ki tudok hozni magamból egy vizualizációra való szöveget. És tényleg: volt olyan, hogy aznap reggel jött egy ötlet, hogy mi legyen az aznapi téma, és amint elkezdtem mondani, a témához tartozó mondatok maguktól jöttek elő. Ezt nevezem úgy, hogy csatornává válok: hagyom, hogy “jöjjenek” a dolgok. Nincs semmi erőltetés, sem kontroll. Lazán, könnyedén áll össze az aznapi téma. Bentről ki.
 8. Mivel a sorozat díjmentes volt, nem okoztak lelkiismeret furdalást a néha előforduló technikai bakik. Hiszem, hogy a technikai bakik ellenére is azok számára, akik mind a harmincat végigcsinálták (akár élőben, akár felvételről), azoknak ebből nagy hasznuk volt.
 9. Az én legfőbb hasznom: lazább lettem és könnyebb. Kevésbé agyalok a jövőn, hogy a terveim hogyan fognak alakulni. Különösen örülök a 6. pontban leírt tapasztalatnak: tudok forrás lenni, avagy képes vagyok a forráshoz kapcsolódva csatornává válni – így bízhatok abban, hogy később is mindig lesznek ötleteim a dolgok megvalósítására.
 10. A sorozat idején ritkábban ébredtem fel kora hajnalban (ami elő szokott fordulni). Azóta is jobban alszom.

Nagyjából ennyi, hamarosan meghirdetem a folytatást egy esti időpontra, változatlanul díjmentesen.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 2 hozzászólás

 • Zsóka szerint:

  Kedves Tamás!
  Nem csak élvezetes, érdekes, hanem kifejezetten hasznos volt ez a sorozat! Remek napindító volt, része lett a reggelemnek. A napokban vettem észre, hogy bizony hiányzik a 7 órai kezdéshez a készülődés. A témaválasztásaid sokszínűsége kifejezetten inspiráló volt, az az egy kezdő mondat többször meglepett! Nem tudnék egyet megnevezni amelyik a legjobban tetszett, hogy melyik lett volna a legnagyobb hatással rám. Egyenként mindegyik dolgozik bennem, elő-elő bukkannak mondatok, kijelentések, képek, érzések. Tisztult a kép, megerősítéseket kaptam Tőled! Klassz volt a sorozat, és azt külön köszönöm, hogy minden reggel anyagát elérhetővé tetted, így ma reggel is ismételhettem!
  Köszönöm szépen a munkádat!

  • Boér Tamás szerint:

   Kedves Zsóka!

   Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad a meditációs vizualizáció sorozatot, és külön köszönöm azt, hogy a gondolataidat megírtad nekem.

   Legyen csodás napod!

   Tamás

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .