Skip to main content

Hogyan alakítsd ki a vállalkozásodat segítő emberi kapcsolatokat?

Szerző: 2016. június 22.július 19th, 2019Videók

Különböző emberek különböző hatással lehetnek rád és vállalkozásodra. Elemi érdeked, hogy egyre több támogató emberi kapcsolatod legyen. A videóból megtudod, mit tegyél ennek érdekében.

Ebből a videóból megtudhatod, hogyan alakítsd ki a vállalkozásodat segítő, támogató emberi kapcsolatokat.
(Alább az előadás szövegét el is olvashatod.)

Ez egy nagyon nehéz történet, mert elsősorban családi kötelékekről és barátokról beszélünk. Ők nem biztos, hogy minden tekintetben támogatnak. Nagyon fájó lehet arra gondolni, hogy át kell alakítani a kapcsolatokat. és biza az egy nagy kincs, ha a házastárs vagy a párod támogatja a vállalkozást – de mi van, ha nem?

Mi van, ha a barátaid is visszahúznak? Nagyon gyakran vállalkozók, vagy vállalkozási gondolattal hozzám forduló emberek mesélik azt, hogy amint elmondják a vállalkozási ötletüket, rögtön beindul ez a lebeszélő mechanizmus az ismerősök körében, akiknek elmondja ezt a gondolatát. Ezért óvatosan kell bánni, hogy kinek mondod el! Lényeg, ami lényeg, három fajta emberi kapcsolat van a nagy általánosságban mindenki életében:

  • 1+1<2.
  • 1+1=2
  • 1+1>2

1+1<2

Vannak azok, akik visszahúznak: Nem tudjátok egymást szinergikusan, kölcsönösen erősíteni. Nem tudjátok egymást inspirálni. Már inkább elvesztek egymástól, mert annyira külön úton haladtok. Külön személyiség, külön értékrend, külön hitrendszer. Különböző a bátorságnak a szintje.

Sokan azért próbálják visszahúzni azt, aki vállalkozni akar vagy növekedni akar, mert ők frusztráltak a saját félelmeik miatt. Látják, hogy a másik bátrabb, ők mernek cselekedni, ők maguk meg nem mernek. Ezért megpróbálják visszahúzni a jó ismerőst, rokont, a vállalkozó társat, hogy „nehogy te bátrabb legyél, mint én!” Mert akkor szembe kell nézniük önmagukkal, hogy ők nem olyan bátrak. Nekik nincs annyi sütnivalójuk, hogy merjenek lépni. Megpróbálják a maguk szintjére visszahúzni. Olyan emberekre semmi szükséged, akik téged visszahúznak.

Nagyon fontos, hogy megvizsgáld a jelenlegi emberi kapcsolataidat és megvizsgáld, kik ezek!

Ezek között vannak az úgynevezett energiavámpírok is. Aki energiavámpír, azt végképp le kell építeni. Ott nincs mese! Nem engedheted meg magadnak, hogy a drága életenergiádból csak úgy ingyen adjál, fölöslegesen, és közben elkezdjél süllyedni! Nem, neked koncentrálnod kell az energiáidat a saját életedre, a saját vállalkozásodra. Az energiavámpírokat ki kell iktatni.

Azok, akik nem éppen energiavámpírok, nem tudnak támogatni, sőt, valamennyire visszahúznak, velük nagyon őszintén (ha közeli kapcsolatok, és nem akarod leépíteni) le kell ülni és nyíltan fel kell vállalni, hogy neked ez nem működik. Szeretnél változást, gondolkozzanak el, és kérj elfogadást aziránt, hogy neked milyen céljaid vannak, milyen vágyaid. Rendben, ha nem támogatnak, de legalább ne húzzanak vissza. Akkor inkább helyezd át őket, kérd meg, hogy helyezzék magukat ide a semleges szintre, ahol 1+1=2.

1+1=2

Nem is húznak vissza, de nem is tudnak inspirálni, támogatni.

Ilyenből is nagyon sok van! “El vagyunk, mint a befőtt.” Se nem plusz, se nem mínusz. Nem tudunk sokat adni egymásnak, de el sem veszünk. Ezeknek időnként jöhet némi segítség azért (attól függ, hogy ki az illető), de ezek nyilvánvalóan elfogadható kapcsolatok.

Amiből viszont a legnagyobb profitod van és hasznod, azok a következő típusú kapcsolatok.

1+1>2

Ezek azok, ahol egymást kölcsönösen erősítitek, kiegészítitek. Szinergikusan emelitek, inspiráljátok, motiváljátok egymást. Fél szóval megértitek egymást és érzitek, hogy hihetetlen magas szinkrónia van közöttetek, kicsi az érzelmi távolság, kvázi abszolút egy húron pendültök. Ilyenből van neked szükséged nagyon sokra, ezek támogatnak nagyon nagymértékben. A vállalkozáson belül is nézd meg, hogy kik tartoznak ide emberileg, életfelfogásilag, jövőképileg, stratégiailag, személyiségileg. Kik tudnak téged inspirálni?

Ez nem azt jelenti, hogy vezetőként nincs szükséged olyan emberekre, akik eltérnek a te személyiségedtől, hiszen ugyanakkor nagyon értékesek lehetnek a vállalkozás szempontjából. Nem biztos, hogy érzelmileg kitöltetet kapsz tőlük, de nagyon fontos területeken nagyon fontos feladatokat lehetnek képesek ellátni, amire mondjuk te nem vagy képes. Okosan kell menedzselni. Az 1+1<2 típusú embereket amennyire csak lehet építsd le, szüntesd meg, vagy alakítsd át őket a 1+1=2 típusú emberek közé: ezeket békén lehet hagyni.

Tegyél tudatosan azért, hogy minél több 1+1>2 típusú kapcsolatod legyen, ahol kölcsönösen inspirálni tudjátok egymást. Ha úgy érzed, hogy el vagy akadva, a következőket keresd:

  • növekedés lehetőségét
  • új stratégiákat (többé-kevésbé akár emberi kapcsolatok területén is)
  • hogyan oldd meg a konfliktust (akár a vállalkozás és párkapcsolatod között, vagy üzlettársaddal feljövő konfliktusokat)

Így minél több 1+1>2 jellegű kapcsolatod lesz.

Keress bátran! Öröm számomra, ha jelentkezel, és jössz hozzám, beszélgetünk.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .