Skip to main content

Tíz lépés az anyagi bőség felé, aminek a megteremtéséhez senkitől semmit nem kell elvenned

Szerző: 2013. december 1.január 22nd, 2016Siker

Nagyon sok ember arról álmodik, hogy meggazdagodjon.

Ez is egy perspektíva. Ami arról szól, hogy pénzből nincs elég, az anyagiakat gyűjteni és felhalmozni kell („nehogy ne jusson nekem is”). Ezért a legbiztosabb az, hogy meggazdagodjunk, hogy legyen sok pénzünk. És az milyen jó.

Rossznak nem rossz, de e mögött a gondolkodás mögött a hiány-szemlélet van. És mivel minden szemlélet önbeteljesítő jóslat, ezért valósággá is válik. A domináns gondolat az a „hiány”, ezért hiányt fogok teremteni az életemben. Még akkor is, ha nem azt szeretném.

Hiány alatt nem feltétlenül azt értem, hogy valamiből ténylegesen szűkölködni fogsz. Hiány abban az értelemben, hogy ahhoz képest a bőséghez képest, amit teremteni képes vagy (a jelenlegi bevételed vagy fizetésed többszöröse), ahhoz képest az még mindig „hiány”.

Hadd javasoljak egy másik perspektívát. Azt, hogy juss el oda, hogy ne kelljen többé soha gondolkodnod azon, hogy fog-e jutni neked is elég. Juttasd el magad oda, hogy a zsigereidben érezd, hogy bőven van és bőséggel fog jutni neked is – bármi, amit szeretnél.

Mindig.

Ez persze nem fog megtörténni egyik napról a másikra, de el lehet jutni ide is.

Tegyél érte (pl. a Tudatos karrierépítés program gyakorlatainak segítségével), mert képes vagy rá.

A bőség fogalmát legjobban néhány hasonlattal tudom megmagyarázni.

Gondolkodsz-e azon, hogy lesz-e tiszta, belélegzésre alkalmas levegő a következő másodpercben, vagy akár egy perc – netán egy év – múlva? Ugye nem. Ezen nem is gondolkodsz. A világ legtermészetesebb dolga számodra, hogy levegő annyi van, amennyi csak kell. Mindig van bőven. Nem kell senkitől elvenned, hogy neked több legyen.

Ez a bőség-szemlélet. Nem is kell gondolkodnod azon, hogy lesz-e.

A lakásodban bizonyára van vezetékes víz. Gondolkodsz-e azon, hogy fog-e még folyni a víz, amikor legközelebb kinyitod a csapot? Vagy aggódsz-e azon, hogy kinyitva a csapot, egyszer csak el fog fogyni a víz? Ugye nem.

Bőség-szemlélet. Nem is kell gondolkodnod rajta, hogy fog-e jutni neked is, vagy sem.

Nem mindegy, hogy melyik szemléletet dédelgeted a gondolataid között. Annak érdekében, hogy erősödjön a bőség-szemléleted és minél nagyobb anyagi bőséget kezdj teremteni magadnak (igen, itt pénzről beszélek), érdemes megszívlelned az alábbi mondatot:

A legjobb módja annak, hogy megteremtsem az életemben az anyagi bőséget az, hogy elkezdek úgy viselkedni, mintha már meg is lenne.

Tehát: ne is gondolkodj róla. De legalábbis gondolkodj minél kevesebbet. (Az egyetlen, amiben ezt az elvet ne kövesd: ne kezdj úgy költekezni, mintha máris annyi lenne a bankszámládon, amennyiről egyelőre még álmodni sem mersz.)

Amin gondolkodnod érdemes, az a következő:

Hogyan tudnék egyre nagyobb értéket teremteni és nyújtani másoknak, úgy, hogy azt észre vegyék és kezdjék is értékelni?

Olyan értéket, aminek alapján jó eséllyel számíthatsz arra, hogy azért cserébe kapsz pénzt. Anélkül, hogy ez utóbbin gondolkodnod kéne.

A fenti kérdésre több választ is fogsz kapni a Tudatos karrierépítés program során.

Érdemes tehát elkezdened úgy viselkedni, mintha az anyagi bőség már életed mai valósága lenne.

Itt a tíz teendő. Szívleld meg és ültesd őket a gyakorlatba.

1. Hozd meg a döntést, hogy megteremted életedben az anyagi bőséget.

Hozd meg a döntést még akkor is, ha nem ismered azt, hogy hogyan fogod megteremteni. Az első lépés soha (soha, soha, soha) nem a „hogyan” ismerete, hanem az értelem megtalálása. Más szóval: találd meg a téged motiváló választ arra a kérdésre, hogy: anyagi (és nem anyagi) bőség, de miért?

2. Vitás helyzetekben kezdd el mondani, hogy:

„Úgy fogjuk csinálni, hogy jusson is, maradjon is.”

„A kecske is jól fog lakni és a káposzta is meg fog maradni.”

„Ne csináljuk se úgy, ahogy én szeretném, se úgy, ahogy te szeretnéd. Helyette csináljuk úgy, ahogy mindkettőnknek a legjobb.”

Amikor leülsz valakivel üzletről tárgyalni, javasold a következőt: „Találjunk győztes-győztes megoldást, ami jobb bármilyen kompromisszumnál. Javaslom, hogy erre bőven szánjuk rá az időt, mert az mindkettőnknek bőséggel meg fog térülni.”

3. Amikor azt kérdezik: „Hogy vagy?”, mondd a következőt:

„Nagyon jól, mert eldöntöttem, hogy anyagi bőséget teremtek magamnak – és tudod, mit? Döntsd el és teremts te is magadnak!” (mert ehhez nem kell senkitől semmit elvenned)

4. Kezdd el kialakítani magadban azt az érzést, ami elképzelésed szerint akkor jelenne meg, amikor már anyagi bőségben élsz.

Legyél lelkes, vidám és gondtalan, mindentől függetlenül. Ez lehet, hogy az elején erőltetettnek fog tűnni, de akkor is nyilvánulj meg úgy, mintha már elértél volna oda, ahová szeretnél, anyagiakban. Ne feledd: az érzelmek jelentik az üzemanyagot bárminek a megvalósításához.

Minden napodat indítsd azzal a szándékkal, hogy aznap vidám leszel, bármi is történik.

Naponta többször is, tedd fel magadban a következő két kérdést:
Most hogy érzem magam? Mit kéne tennem, hogy még jobban érezzem magam?

A válasz jönni fog. (A Tudatos karrierépítés program is fog adni válaszokat.) Majd cselekedj.

5. Szavazz a minőségre.

Ne vásárolj olcsó dolgokat, mert azoknak a minősége is olcsó. És hosszú távon többe fog kerülni sokszor vásárolni olcsó, hamar tönkre menő dolgokat, mint ritkábban drága, de minőségi dolgot.

(Dédnagyapám suszter volt és nagyapám szerint gyakran mondogatta, hogy „Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vásárolhassak.” Figyelt is arra, hogy csak minőségi munkát adjon ki a kezéből.)

6. Napi szinten kezdj el hálás lenni mindazért, ami az életedben per pillanat jelen van.

A hála, mint érzelem, rendkívül erős töltetet nyújt a cselekvésre. Tedd szokásoddá, hogy időnként tudomásul veszed mindazon szép és jó dolgokat, amik az életedben jelen vannak.

Ezzel megnöveled annak esélyét, hogy további olyan dolgokat hozz létre az életedben, amelyekért, miután létre hoztad őket, ugyancsak hálás leszel.

7. Vizualizációval tréningezd az elmédet mindazon dolgokra, amelyeket a valóságban is el szeretnél érni.

Az utóbbi években lendületet kapott agykutatások kimutatták, hogy az agy nem tesz különbséget egy valóságos és egy elképzelt élmény között. Ugyanúgy elraktározza magában mind a kettőt.

Bárminek a megvalósításhoz rengeteget segít az, ha az adott elképzelés már előre el van raktározva az agyadban. Ha az adott elképzelés elég intenzíven jelen van a gondolatvilágodban, a memóriádban, onnan bármikor „elő tudod venni”. Ez pedig rengeteget segít, hogy a napi teendőidet ennek az elképzelésnek a megvalósítására irányítsd.

A vizualizációt a sportban is egyre gyakrabban és egyre nagyobb sikerrel használják. Akkor miért ne használnád te is, az életed bármely területén?

A vizualizációra épít a Tudatos karrierépítés program több gyakorlata is.

8. Kezdj el olyan dolgokra több pénzt kiadni, amely dolgoknak nagy a megtérülési mutatójuk.

Például személyes fejlődésre. Saját költségeden (igen, igen, igen!) járj képzésekre, tréningekre, amelyeken új készségekre tehetsz szert. Tegyél szert minél nagyobb önismeretre, mert a legfontosabb ismeret az életben az önismeret (még ha az iskolában nem is tanítják).

Amilyen mértékben gazdagítod magad bőség-perspektívákkal (az önismeret pont erről szól), azzal arányos sebességgel fog megjelenni életedben az anyagi bőség.

Minél több bőség-perspektívát ültetsz a gyakorlatba az életedben, annál értékesebb emberré válsz. Minél értékesebb emberré válsz, annál több pénzre számíthatsz.

Hogyan válj értékesebb emberré? A Tudatos karrierépítés program segítségével.

9. Kezdj el kilépni a komfort zónádból. Kezdj el megtenni számodra kellemetlen, belső, visszahúzó érzéssel járó dolgokat, amelyek az elképzeléseid irányába mutatnak.

A komfort zónádból való kilépés azt jelenti, hogy számodra szokatlan, újszerű dolgot csinálsz. Ez előidézheti benned a félelmet is, ami teljesen természetes.

Ilyenkor cselekedj, a félelem ellenére is.

Ha ebből a tízes listából csak egy tanácsot fogadsz meg, az legyen ez.

10. Mindennapi tevékenységeidet alakítsd át úgy, hogy minél több magas értéket teremtő tevékenységet helyezz előtérbe.

Készíts egy listát a napi teendőidről. Mindegyik teendőre tedd fel a következő kérdést:

Milyen mértékben térül meg számomra az erre a tevékenységre fordított idő?

Mindegyikre adj egy 1-től 10-ig terjedő értéket. Majd kezdd el kiszórni az alacsony osztályzatot kapott tevékenységeket.

Lehet, hogy ez több hetet, sőt, hónapot fog igénybe venni, akkor is tarts ki és tedd meg.

Bármi az életedben a cselekvésen keresztül valósul meg. Nem mindegy, hogy milyen tevékenységekbe fekteted az energiádat a mindennapjaid során.

Fektesd egyre inkább csak olyanokba, amelyeknek nagy a megtérülési arányuk. Ezek azok a tevékenységek, amelyeken keresztül az elképzeléseidet valósítod meg.

A Tudatos karrierépítés program hasznaihoz kattints ide.


Alakítsd át az életedet a fenti tíz lépés mentén. Alakíts ki a gondolkodásodban bőség-szemléletet.

Találj erősen motiváló válaszokat arra, hogy miért?

Mindentől függetlenül legyél vidám és lelkes.

Gyakran lépj ki a komfort zónádból.

Szüntesd be az értéktelen tevékenységeidet.

A fentiek gyakorlatba ültetésével és szokássá tételével magad is meg fogsz lepődni, milyen gyorsan fogsz gyarapodni anyagilag (is).

Ha anyagi gyarapodásodat gyorsítani szeretnéd, akkor bátran jelentkezz a Tudatos karrierépítés programra.

 

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Join the discussion 1 hozzászólás

  • Szabó Olivér szerint:

    Az itt leírtakban hiszek és tudom, hogy bárki képes rá ha folyamat tesz érte nap-nap folyamán. Köszönöm az itt leírtakat.
    Üdv

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .