Skip to main content

A megoldás mindenre benned van – mindig

Szerző: 2013. december 1.január 22nd, 2016Siker

Gyerekkoromban egyszer télen elindulni készültem otthonról. Már szinte teljesen fel voltam öltözve, de sehol nem találtam a sapkámat. Mindenhol kerestem: a kabátom zsebében nem volt, a fiókban sem volt, előszobai cipős polcon sem, de még az iskolatáskámban sem.

Több percig kerestem a sapkámat, míg egyszer elhaladtam az előszobai tükör előtt, és ettől furcsa érzésem támadt. Visszaléptem a tükör elé, és megláttam a sapkát – a fejemen.

Tipikus, hogy mindenhol keressük a megoldást különböző problémákra, csak magunkban nem. Pedig sehol máshol nincs semmilyen megoldás, mint bennünk.

Az egyetlen és legfontosabb – a “nulladik” – lehetőség arra, hogy megvalósítsd a számodra ideális életet, Te magad vagy

Nem arról van szó, hogy egyáltalán ne figyeljünk a külvilágra és ne igyekezzünk jó gondolatokat kívülről – másoktól, könyvekből, tanfolyamokról, versenytársainktól, stb. – magunkba szívni. Hanem arról, hogy bárhonnan is származik egy gondolat, végső soron a fejünkben dől el, hogy azzal mit fogunk kezdeni.

Ha magadévá teszed ezt a gondolatot és ezek után ennek a szellemében fogsz cselekedni, minden esélyed megvan, hogy megvalósíthass egy olyan életstílust, amilyent csak szeretnél.

Ha pedig nem, akkor lehet, hogy úgy gondolod, hogy minden rendben van és minden ugyanígy fog menni, mint ezután, de erről az a szerény véleményem, hogy ha nem változtatsz, akkor tulajdonképpen lefelé tartasz.

Tarthatnál fölfelé is, hát akkor miért ne?

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .