Skip to main content

Mennyire jellemző rád a hiány-szemlélet?

Szerző: 2013. január 3.január 6th, 2016Siker

Anyagi bőségben gondolkodsz? Teszteld le magad!

IGENnel vagy NEMmel válaszold meg az alábbi kérdéseket.

1. Titokban félsz-e attól, hogy ha meggazdagszol, a rokonaid és a barátaid nem fognak többé szeretni, kedvelni?

2. Gyerekkorodban mondtak-e neked olyanokat, mint pl. „Nem vagyunk gazdagok, de legalább becsületesek vagyunk!” ?

3. Tanítottak-e arra a vallásos nevelés során, hogy a jelen életben nemes dolog áldozatokat hozni – dolgokról lemondani – és, hogy ennek a gyümölcsét a túlvilági életben fogod learatni?

4. Bűntudatod volt-e (vagy van-e jelenleg) akkor, amikor elkezdtél több pénzt keresni, mint a szüleid kerestek?

5. Abban a szellemben neveltek, hogy mindig illeszkedj be és ne tegyél semmit, amivel kitűnnél?

6. Szeretted-e fiatalkorodban az olyan TV-sorozatokat, mint pl. a Dallas, amelyekben a gazdag embereket mindig gátlástalan és etikátlan, vagy követelőző, hencegő és céltalanul élő embereknek mutatták be?

7. Van-e krónikus betegséged, amelyet az orvosok úgy tűnik, hogy nem tudnak meggyógyítani?

8. Éreztél-e valaha is irigységet a drága ruhákat viselő, luxus autókat vezető és pazar villákban élő emberek iránt – amelynek köszönhetően akár ki is fejlődhetett benned egy tudattalan, „utálom a gazdagokat” mentalitás?

9. Bizonyos szinten gondolod-e, hogy valahol nemes dolog, vagy romantikus, netán spirituális szegénynek lenni?

10. Volt-e már olyan, hogy lezártál egy nem működő kapcsolatot – majd azonnal új kapcsolatot kezdtél egy másik emberrel, aki pont olyan volt, mint az, akivel a kapcsolatot éppen lezártad?

11. Használsz-e néha olyan, ítélkező kifejezéseket, mint pl. „szegény, mint a templom egere”, „piszkosul gazdag” vagy „kegyetlenül sok pénze van”?

12. Kudarcok magyarázatára használtál-e valaha is olyan kifogásokat, mint „pénz nélkül semmire sem mész”, „muszáj ismerned valakit”, vagy „ott kell lenned az indulásnál”?

13. Szeretsz-e a hátrányos helyzetű, az életet megkeserítő körülmények ellen harcoló, elnyomott ember szerepében tetszelegni?

14. Lehetséges-e, hogy egészségi, pénzügyi vagy üzleti problémáid, nehézségeid azért vannak, hogy ezzel kiváltsad a hozzád közel álló emberek figyelmét és szimpátiáját?

15. Stabil párkapcsolatban élsz, van bőven pénzed a szükségleteid kielégítésére és alapvetően egészséges vagy – mégis úgy érzed, hogy az élet elmegy melletted?

A kérdőív kiértékelése:

Számold össze az IGEN és a NEM válaszokat.

Ha 13, 14 vagy mind a 15 kérdésre Nem-et válaszoltál: erős bőség-tudatosságod van és valószínű, hogy érdemes valaki másnak is felhívnod a figyelmét erre a kérdőívre.

Ha három vagy több kérdésre Igen-t válaszoltál: valószínű, hogy a tudattalan szintjén van némi önértékelési problémád. Lehet, hogy visszafogod magad és félsz kilépni a komfort zónádból. Nem vagy nagyon boldogtalan, de nincs túl sok izgalom és lelkesedés az életedben. Tudod, hogy valami hiányzik, de nem biztos, hogy tudod, hogy mi.

Ha öt vagy annál több kérdésre Igen-t válaszoltál: nagyon valószínű, hogy stagnálsz, egy helyben toporogsz. Teszel kisebb előrelépéseket, de történnek visszalépések is. Így nem éred el azt a szintet, amelyen megvalósíthatnád azt a sikert és boldogságot, amit megérdemelsz.

Ha hét vagy annál több kérdésre Igen-t válaszoltál: komoly érzelmi, fizikai és pénzügyi nehézségek felé tartasz, vagy már szembesülsz is velük. Egy pillanatig sincs miért várnod, hogy ezt az ördögi kört megszakítsd és, hogy leállítsd magadat a lejtőn, majd visszafordítsd a tendenciát. Ehhez fel kell derítened a tudattalan szinten meglévő önkorlátozó hiedelmeidet, és radikálisan át kell programoznod magadat pozitív, téged erősítő hitekkel.

Forrás: Joe Vitale: The Attractor Factor (Vonzásfaktor, Édesvíz Kiadó, 2008)

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .