Skip to main content

Célod a nagyobb bevétel? Akkor kezdd el jobban szeretni önmagadat!

Szerző: 2013. január 3.június 20th, 2016Siker

Nagyobb bevétel – öt garantált lépésben

Álmod a nagyobb bevétel? És nem akar megtörténni? Vajon miért nem?

A válasz egyszerű. Mert még nem juttattad el magad oda, hogy képes legyél többet adni másoknak. Elsősorban a vevőidnek, az ügyfeleidnek. Ha többet adnál, többet is kérhetnél. Azzal, hogy nem juttatod magad oda, hogy többet adhass, lemondasz azokról az élményekről is, amelyeket az a bevétel, amit meg szeretnél keresni, nyújthat.

Inkább lemondasz róluk, csak, hogy megfelelj az önmagadról alkotott korlátozott képnek. Életed során elfogadtad, hogy Te „ilyen” vagy, anélkül, hogy valaha is megkérdőjelezted volna. Érdemes megkérdőjelezned mindazt, amit magadról gondolsz.

Sokkal értékesebb ember vagy, mint azt elhitted magadról.

Ha nem kérdőjelezed meg mindazt, amit magadról gondolsz, soha nem fogod bebizonyítani, hogy mennyivel értékesebb vagy.

Az öt lépést az oldal alján találod. De előbb olvasd végig, hogy megértsd.

Mondhatod persze, hogy Te igenis szereted önmagad. Rendben, de mennyire? Eléggé? Az életed minősége tökéletes tünete a saját magad iránt érzett szeretetnek. Az ok: mennyire szereted önmagadat. Az okozat: életed minősége és ebben benne van a pénz, a bevétel, amit megtermelsz.

El kell kezdened jobban szeretni önmagadat.

Ne érts félre: nagyon sok mindent nagyon jól csinálsz és rendkívül értékes ember vagy. De a kérdésem ez:

A valós potenciálodhoz képest hol vagy?

Valószínű, hogy nagyon messze. Mert az oktatási rendszer középszerűségre kondicionált.

Sokan nem veszik észre, hogy az élet ugyanaz a dolog, akár róluk van szó, akár valaki másról. Vagy szereted az életet – és azzal együtt mindenkit, beleértve önmagadat is – vagy nem.

Amilyen mértékben szereted az életet, olyan mértékben akarsz tenni azért, hogy vállalkozásoddal az ideális életstílust megteremtsd magadnak.

Nem elég rendkívül értékesnek lenni. Azt az értéket mozgósítani is kell.

Amilyen mértékben szereted az életet, és benne önmagadat, olyan mértékben szereted az embereket. Ezzel arányos az, hogy mennyire szeretnél hozzájárulni mások élete gazdagításához. A vállalkozásod ugye erre “vállalkozik” mindazzal, amit nyújt a vevőknek, az ügyfeleidnek?

Ez azért rendkívül fontos, mert amilyen mértékben járulsz hozzá másokhoz, olyan mértékben adsz magadnak is. A kettő együtt jár. Amilyen mértékben gazdagítasz másokat, olyan mértékben gazdagodsz te magad is. Ez univerzális törvény.

A jelenlegi bevételed egy az egyben megfelel annak, hogy milyen mértékben segítesz másokat abban, hogy jobb életük legyen.

Tudod, mi a legnagyobb élmény, amire vágysz? Az, hogy kiemelkedj a társadalom szürke tömegeiből és olyan valamit megvalósíts, ami nagyon nagy értékkel bír mások számára.

De amíg nem szereted önmagadat olyan mértékben, hogy azt a döntést, hogy mindent, amire vágysz, megadod magadnak, elsősorban élményeket, addig nem is fogod.

Ez a kulcs: ön-szeretet. És ez nem önzés.

Fontos megérteni: a legtöbb ember nem több pénzre vágyik. A legtöbb ember a pénz nyújtotta lehetőségekre, az ezekből származó élményekre vágyik.

Egy gyönyörűen és kényelmesen berendezett otthon élményére.

A vezetés kimagasló élményét nyújtó autóra. (Itt is az élmény a fontos, nem az autó.)

Minőségi ruhák viselése nyújtotta élményre.

A rászorulóknak nyújtott adományozás élményére.

A rászorulók feléd megnyilvánuló hálájának élményére.

Tudod-e, hogy az anyagi bőség felé vezető út egyik kulcs-mozzanata az a döntés, hogy elkezdj adományozni, a mindenkori bevételeid 10%-át?

A jó hír ez: a lehető legnagyobb és legfontosabb segítség kéznél van.

Ez a titok:

„Segítsd magadon, és az Isten is megsegít.”

Annyira közhely, hogy már nem is figyelünk rá. És nem ennek a szellemében élünk. Nagy mulasztás.

Lehet, hogy számodra az Isten szó nem tetszik, rendben van. Nem ez a lényeg. Hívhatod bárminek vagy bárkinek. Mondhatod, hogy Univerzum, mondhatod, hogy Energia, vagy azt, hogy élet, teljesen mindegy.

A lényeg, hogy minél inkább segítesz magadon, annál inkább fogsz találni menet közben segítséget is.

De csak menet közben.

Amennyi pénzt keresel, az pont megfelel annak, amilyen mértékben a múltban hajlandó voltál segíteni magadon. Gondolj csak bele.

Eldöntheted, hogy – ha mondjuk kezdő vállalkozó vagy -, havi kétszázezer forint bevételhez segíted magad. A döntés azt jelenti, hogy teszel érte, folyamatosan. Ebben az esetben menet közben a kétszázezer forint bevételhez – és megtalálásához – fogsz segítséget kapni. Se többhöz, se kevesebbhez.

Később eldöntheted, hogy havi félmillió forint bevételhez segíted magad. Ebben az esetben menet közben a havi félmillió forint megkereséséhez fogsz segítséget kapni.

Eldöntheted, hogy havi egy millió forint bevételhez segíted magad. Ebben az esetben menet közben a havi egy millió forint megkereséséhez fogsz segítséget kapni.

Eldöntheted, hogy havi három millió…

Folytassam?

Egyesek eldöntik, hogy havi kétszázezer forintot szeretnének megtermelni. Sikerül nekik.

Mások eldöntik, hogy havi több millió forintot fognak megtermelni. Nekik is sikerül.

És mindenki az általa kitűzött célt úgy éri el, hogy másokat szolgál.

Amilyen bevétel mellett teszed le a voksodat és mutatsz hajlandóságot a cselekvésre, pont annak a szintnek az eléréséhez fogsz segítséget kapni. De csak, ha elindulsz és amikor éppen haladsz.

A döntés a Te kezedben van.

Gondolkozz. Amennyit tényleg akarsz termelni, azt meg is termeled. Amit tényleg akar az ember, azért hajlandó tenni is. Amit nem igazán akar, azért nem fog tenni. Amiért nem teszel folyamatosan, hosszú távon, az annak a jele, hogy azt a valamit nem is szeretnéd.

Tehát: nem akarod a nagyobb bevétel (és profit) nyújtotta élményeket, mert nem szereted eléggé önmagadat ahhoz, hogy megajándékozd magadat ezekkel az élményekkel. A szeretet mértéke meghatározza az ajándékozás mértékét. Mások felé és önmagad felé egyaránt.

Hogy mit kéne tenned, hogy ezeken változtass? Az alábbiakat:

1. Vedd számba a pozitív, mások által is értékelhető tulajdonságaidat.

Készíts egy harminc pontból álló listát mindazon dolgokról, amiket jól tudsz csinálni és amiben jó vagy. Kezdd értékelni és szeretni önmagadat. De nagyon. Ez egy rendkívül fontos fejlődési lehetőség, amire az emberek többsége nem figyel. Mától fogva figyelj rá! Szeresd és értékeld magad, minden hibád ellenére. Ez parancs!

2. Találj erős, motiváló válaszokat arra a kérdésre, hogy „Miért?”

Tehát a kérdés: miért is érdemes havi nyolcszázezer (vagy nyolcmillió vagy nyolcvanmillió forint stb.) bevételre törekednem? Az erre a kérdésre adott válaszokban rengeteg erőt tudsz magadban felfedezni.

Hadd segítsek egy válasszal: azért, mert több pénzt csakis úgy tudsz termelni, hogy másokat jobban, magasabb szinten segítesz, szolgálsz. Előbb kell másokhoz hozzájárulj, utána fog jönni a jutalom, anyagiakban is.

3. Tanulj meg másokban pozitív hatást kiváltani. Váljál húzóerővé mások számára.

Tipikusan háromféle emberi kapcsolat létezik.

Az egyik a semleges: nem kavarunk az álló vízen, minden marad úgy, ahogy van. Ebből van a legtöbb.

A másik a negatív: amikor ilyen emberrel találkozol, érzed, hogy lassan, de biztosan kiszívja az energiádat. Tartsd távol magad az ilyen embertől.

A harmadik: a pozitív, a lelkesítő. Ez az az ember, akitől mások inspirálva érzik magukat.

Ebből van a legkevesebb és ennek van a legnagyobb haszna.

Érdemes ilyen emberré fejlődnöd. Amiből hiány van, ott mindig üzleti lehetőség is van.

4. Tegyél szert minél nagyobb önismeretre.

Személyes tapasztalatom az, hogy a jobb önismeret nekem mindig azt eredményezte, hogy közelebb kerültem ahhoz, hogy higgyek abban, hogy mindent, amit szeretnék, képes vagyok magamnak megadni. Minden ugrás az önismeretben oda juttatott, hogy elhittem, hogy ügyesebb, okosabb és sikerképesebb vagyok, mint azt korábban hittem magamról. Legyen szó üzletről, párkapcsolatról, gyereknevelésről vagy bármiről.

5. Jelezd vevőid, ügyfeleid felé, hogy nagyon jól tudod, hogy milyen jó vagy és, hogy mekkora értéket teremtesz.

Majd folyamatosan teljesíts az elvárthoz képest messze jobban.

Hozd meg a döntést, hogy anyagiakban feljebb fogsz lépni, és a döntésben tarts ki. Amilyen döntéssel indulsz el, amíg haladsz, pont annak a döntésnek megfelelő segítséget fogsz kapni.

Garantáltan.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .