Skip to main content

Munka, szabadság, pénz, fejlődés

Szerző: 2013. január 3.január 6th, 2016Egyéb

Miért rossz, ha alkalmazott vagy – és az egyetlen szempont, amiért érdemes annak lenni.

Problémák az alkalmazotti léttel:

1. Másnak dolgozol, más dönti el a fizetésedet, a munkakörülményeidet, a munkaidődet, a munka tartalmát.

Aki nem tulajdonos és csak a fizetésért dolgozik, az eszköz a tulajdonos kezében. Eszköz arra, hogy a tulajdonos gazdagodjon. A tulajdonosok mindig gyorsabban gyarapodnak anyagilag, mint az alkalmazottak.

Döntsd el, hogy kiemelkedő egyéniséggé válsz és tegyél érte. Így képes leszel kiemelkedő értéket teremteni. Előbb-utóbb magad fogsz tudni eldönteni mindent – a fizetésedet is.

Sőt, miután eljutottál oda, hogy élvezed, amit csinálsz, az a fogalom, hogy munkaidő, megszűnik.

De ehhez előbb kiemelkedő egyéniséggé kell válnod.

2. Egy alkalmazott napszámos másnak a gyümölcsösében. Csak akkor kap fizetést, amikor dolgozik.

Egy vállalkozás tulajdonosának a vállalkozás a saját gyümölcsöse. Ugyanúgy, a részvényesnek a vállalat, amelynek a részvényét birtokolja. A gyümölcsfák akkor is teremnek és gazdagítják a tulajdonosokat, amikor azok nem dolgoznak.

Egy alkalmazott esetében ezt nem lehet elmondani.

Egy gyümölcsfa akkor is nő és terem, amikor éppen mással foglalkozol, igaz? Némi törődést néha igényel, de nem folyamatosat.

A passzív jövedelem, mint elv, egy gazda – egy gyümölcsfa tulajdonosa – szemszögéből jól megérthető.

3. Személyes szabadságod nagyon kevés.

Hogyhogy van „munkaidő” és „szabadság”? Ezek szerint, amikor nem vagyok szabadságon és naponta dolgozni járok, az azt jelenti, hogy nem vagyok szabad? Talán rab vagyok? Minek, vagy kinek vagyok a rabja?

Ezek szerint az élettel nem évi 365 szabadság-napot kaptam? Ha nem, akkor mit? Rabságot?

Ha megtanulod élvezni a munkádat, minden napod 24 órája abszolút szabadság lesz. A „munka” és „élvezet” szavak szinonimák lesznek. Érdemes tenni azért, hogy ide eljuss.

Túl sok időt töltesz munkával ahhoz, hogy az élvezetet kizárólag munkaidőn kívülre korlátozd. Ha élvezed, jobban teljesítesz és gyorsabban fejlődsz. Így gyorsabban haladsz bármilyen elképzelésed felé. Az álmaid felé is.

4. Túl kevés a beleszólásod a dolgok irányításába, alakításába (tehát ki vagy szolgáltatva).

Egy munkahelyen a dolgokat tipikusan nem úgy irányítják, hogy az alkalmazottnak nagyon jó legyen. Az alkalmazottak túl sokszor kényszerülnek arra, hogy leadjanak a maguk elképzeléseiből.

Törekedj arra, hogy amennyire csak lehet, hozd összhangba a személyes céljaidat azon szervezet céljaival, amelyiknél dolgozol. Minél nagyobb az átfedés, annál jobban fogsz teljesíteni.

Törekedj arra, hogy egyre jobban képviseld a tulajdonos elvárásait és, hogy váljál vezetővé. Ez az útja annak, hogy egyre több beleszólásod legyen a dolgokba.

Ha nagyon nem sikerül összhangba hozni a személyes céljaidat a szervezetével, akkor váltsál munkahelyet. De előbb tűzd ki az életcéljaidat.

5. A tulajdonosokhoz képest messze alul vagy fizetve.

Ez tény. Ugyanakkor az alkalmazottak vannak a legjobban megadóztatva.

6. Ha mások által biztosított nyugdíjban gondolkodsz, abban óriásit fogsz csalódni.

Legyen az állami vagy magán- nyugdíjbiztosító, soha annyit nem fog gyarapodni a fizetésedből félretett pénz, amennyit képes vagy félretenni és gyarapítani egy saját, másoknak kiemelkedő értéket nyújtani képes vállalkozásban, vagy egyéb módon, amelyért 100%-os felelősséget vállalsz.

7. Túl sokszor fordul elő, hogy nem érzed jól magad.

Amikor a fejlődési lehetőségek megszűnnek, kevés lesz az élvezet a munkádban. A munkád unalmas rutinná laposodik. Ez oda vezet, hogy egyre kevésbé érzed jól magad a munkahelyen. Lehet, hogy nem tűnik fel, de lefelé tartasz.

Arról nem is beszélve, hogy tisztázatlan célok és elvárások, hiányzó visszajelzések miatt a munkád nem túl hatékony. És gyakran túl nagy a stressz.

Ennél többre is képes vagy.

Képes vagy a saját főnököddé válni – még akkor is, ha alkalmazott vagy. Az álmaidért dolgozz, ne csak a pénzért. Törekedj a folyamatos fejlődésre és ezzel párhuzamosan az élvezetre is. Képes vagy szárnyalni is.

8. Egy munkahelyet nem azért találtak ki, hogy álmaid életét éld.

Ha tudsz olyan munkahelyről, ahol egy az egyben azt mondják a munkavállalónak, hogy segítünk megvalósítani álmaid életét, kérlek, szóljál. A legtöbb vezető is a pénzért dolgozik és nem azért, hogy az ideális életstílust megteremtse magának. Ezért az alkalmazottakat sem bátorítják arra, hogy keressék a lehetőséget egy ennél jobb élet megteremtéséhez.

Ha nagyon szereted a munkádat, az nagyon jó. De válaszold meg magadnak a következő kérdést: úgy élsz, ahogy tényleg szeretnél?

9. A havi rendszeres fizetés annak az illúzióját kelti, hogy „minden rendben van” (mert tudod, hogy amíg megfelelsz az elvárásoknak, többnyire meg is kapod a fizetést)

Talán ez a legnagyobb gond. Összehasonlítva azzal, amikor nincs havi fizetés (és semmilyen más bevételed), a havi fizetés tényleg nagyon jó. De összehasonlítva a valós potenciáloddal, a havi fizetés (még, ha nagyon szépnek is tűnik) egyenesen sajnálni való.

Sok ember, aki “rendesen bejár dolgozni” valahová és rendesen megkapja a fizetését, bár nem veszi észre, lassan, de biztosan lefelé csúszik.

10. Konkrétan a fejlődésre szánt idő szinte nulla.

Szakmai fejlődésre még van lehetőség, de személyes fejlődésre, ami a legnagyobb érték, szinte semmi.

Ahhoz képest, hogy milyen gyorsan tudnának fejlődni az emberek, ha a személyes fejlődés a köz- (és munkahelyi) gondolkodás része lenne, a tényleges fejlődés a munkahelyen nagyon kevés.

A személyes fejlődés azt jelenti, hogy rendszeresen időt szánok arra, hogy észre vegyem önmagamban a fától az erdőt. És arra is, hogy folyamatosan növeljem a tudatossági és a felelősségi szintemet. Ezek nélkül hogyan is tudnám megvalósítani az álmaimat?

A munkahelyek 99%-ában ilyesmiről még csak szó sem esik.

11. Nem segítenek, hogy felfejlődj a valós potenciálod szintjére.

Ezzel a fogalommal, hogy az alkalmazott valós potenciálja, nem is foglalkoznak. Pedig az alkalmazott számára az a legfontosabb teljesítmény-cél.

Lásd az előbbi pontot is.

12. Még ha halad is előre a karriered, és egyre jobban meg vagy fizetve, amíg nem vagy tulajdonos, addig mások kénye-kedve szerint ugrálsz (elsősorban azért, hogy jól meg legyél fizetve)

Az életed egyre inkább egy mókuskerék. Angolul: patkányverseny (rat race). A patkányversennyel az a baj, hogy, még ha nyersz is, még mindig csak egy patkány vagy.

13. Bármikor elbocsáthatnak, még akkor is, ha jól végzed a munkádat.

A munkahelyeket a helyettesíthetőség elvével találták ki. Úgy strukturálják a munkát, hogy a munkavállaló lecserélhető legyen. A munkahelyi teljesítmény biztosítása szempontjából ez egy teljesen elfogadható gondolat. De a te egyediséged szempontjából kész gyilkosság. Azért, mert az egyediséged nem lecserélhető, nem helyettesíthető. Azt senki más rajtad kívül biztosítani nem tudja.

A fentiek egyetlen lehetséges ellenszere az, hogy megszűnsz csak a pénzért dolgozni. Alakítsd ki a személyes jövőképedet. Tűzd ki az életcéljaidat. És kezdjél el dolgozni az álmaidon. Az álmaid megvalósításán keresztül teremtsél mások számára nagy értéket. Ezért cserébe biztos, hogy anyagi bőség lesz a jutalmad.

Ha nagyon erősen tudsz azonosulni a szervezet küldetésével, ahol dolgozol, és összhangba tudod hozni a tulajdonosi elvárásokat az életcéljaiddal, akkor érdemes „fölfelé” törekedned, hogy azt alkothasd meg az életedben, amit szeretnél.

Ha nem igazán azonosulsz a szervezet küldetésével, akkor érdemes egy olyant keresned, amelyikkel a lehető legnagyobb mértékben tudsz azonosulni.

Ha ilyent nagyon nem találsz, lehet, hogy érdemes lenne magadnak létrehoznod egyet.

Következtetés

Az egyetlen, amiért megéri alkalmazottnak lenni: a teljesítmény (fejlődési) célok érdekében. Ez legyen kizáró ok egy állás elfogadásakor! Keresd meg azt az állást, amelyben a fejlődési céljaid (miután kitűzted őket) a lehető legnagyobb mértékben egybe esnek azzal a munkával, amit az adott pozícióban el kell végezned.

Ahogy a fejlődési ütem lelassult, keress újabb fejlődési lehetőségeket. Ha nem találsz vállalaton belül, vagy, ha nem támogatnak a fejlődésedben, akkor váltsál. De ezt is bölcsen, előrelátóan és jól átgondoltan tedd.

Csak azért dolgozz alkalmazottként másnak, hogy minél gyorsabban oda fejlődhess, hogy megvalósíthasd álmaidat.

Tetszett? Oszd meg a megfelelő gombra kattintva!

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .