jövőkép - Sikertervezés.hu

Sikertervezés-nap

Szerző: | Siker |

Építs magadnak te is egy kristálytiszta jövőképet!

“A jövőkép a láthatatlan meglátásának művészete.”

– Jonathan Swift

Az, hogy hol leszel három, öt és tíz év múlva, teljes mértékben a tudatosan felépített jövőképed függvénye. Olvasd tovább!

Jövőkép: válaszom egy olvasói kérdésre

Szerző: | Tréning |

Ez a kérdés:

“Mi van akkor, ha nem tudok kitalálni újabb jövőképet?”

Ez a válaszom:

“Mivel te is rendelkezel a képzelet képességével, ezért erősen hiszem, hogy te is ki tudsz találni egy jövőképet.

Einstein szerint: “A képzelet fontosabb, mint a tudás.” Ha eleve abból indulsz ki, hogy mit TUDSZ, az komoly korlát lehet, mert nagyon sokszor azt tudjuk, hogy mi az, ami NEM LEHETSÉGES. Olvasd tovább!

Pénz keresés úgy, hogy nem vagy ott – egy olvasómnak válaszolok

Szerző: | Egyéb, Siker | Egy hozzászólás.

Egy olvasóm írta (a leveléből engedélyével idézek):

“Érdekelnek az ilyen ‘önfejlesztéssel’ kapcsolatos dolgok, és kb. egy hete megtaláltam az ön oldalát.

Én még jelenleg tanuló vagyok, 19 éves, 2 hónap múlva végzek. Gépészettel foglalkozom/tanulom, de az utóbbi időben egyre jobban érzem azt, hogy nem ezzel szeretnék foglalkozni.

Az indokom a következő: ebben a szakmában fix bérezés van , vagy pedig teljesítmény alapú. A munkával nincs problémám , annál inkább azzal, hogy ha teljesítmény alapún kezdenék el dolgozni, csak akkor keresek pénzt, de akkor is elérnék bizonyos szintet amitől nem lehet többet keresni. Mivel az idő fontos számomra, nem szeretnék 12-14 órákat dolgozni. Olvasd tovább!

Bérrabszolgából milliárdos üzletember

Szerző: | Érzelmi intelligencia, Siker |
Egy kedves olvasóm kérdi: “Hogyan lehetek bérrabszolgából milliárdos üzletember?”
Idézem a teljes levelét:
“Többször leveleztünk már és megrendeltem már tőled az összes önfejlesztési könyvedet. Köszönöm a pár nappal korábbi válaszodat is.

Írtam, hogy jelenleg üzleti, vállalkozói értelemben “beragadtam”. Körbe-körbe járok már pár éve, nem tudok kilépni a minimálbéres, fizikai munkás alkalmazotti létemből. /Van megközelítőleg 10 szakmai végzettségem, de ezek sem segítettek ebben. / Ez egyébként teljesen összeegyeztethetetlen az én értékrendemmel.

“Fojtogató” számomra az alkalmazotti lét, nem csak egzisztenciálisan, hanem lelkileg is. Én úgy hívom, hogy bérrabszolga üzemmód.

Nem szaporítom tovább a szót. A kérdés a következő. Hogyan lehetek bérrabszolgából milliárdos üzletember? Olvasd tovább!

Kiemelkedő teljesítmény – hosszú távon is

Szerző: | Siker |

A kiemelkedő teljesítmény három pillére

Ha vállalkozásodban – életedben – kiemelkedő teljesítményt szeretnél nyújtani úgy, hogy hosszú távon is megőrzöd az egyensúlyt életed különböző területei között, ahhoz le kell tisztáznod, ki kell alakítanod – magadban – a következő három “dolgot”:

1. Személyes jövőkép
2. Értékrend
3. Küldetés

Olvasd tovább!

Tizennyolc gyorsítópálya a vállalkozásod érdekében

Szerző: | Egyéb |

Minden, ami fejlődés, az gyorsítópálya

Az alábbi 18 területen való fejlődésed nagymértékben meghatározza, hogy milyen sikereket – és milyen gyorsan – fogsz elérni a vállalkozásodban. Mindegyik terület egy lehetséges gyorsítópálya a vállalkozásod sikerre vitelében.

Hogy neked melyiken volna a leginkább érdemes fejlődnöd, azt te tudod a legjobban.

Olvasd tovább!

Piacvezetővé válás vezetői coachinggal

Szerző: | Sajtómegjelenések |

Gyakran jut eszembe volt munkahelyem, a General Electric (GE) korábbi, világszerte csodált vezérigazgatójának a filozófiája. Amikor Jack Welch 1981-ben átvette a GE fölött az irányítást, kíméletlen átalakításba kezdett a vállalaton belül: elhatározta, hogy csak azokat az üzletágakat tartják meg, amelyek vagy piacvezetők, vagy másodikak a piacon, vagy olyan növekedési potenciált rejtenek magukban, hogy adott időn belül piacvezetővé válhatnak. A többieket kíméletlenül eladta, bezárta, átalakította.

Olvasd tovább!

„Hú, Tamás, ennek tankönyvben a helye! Gratulálok!”

Vámos Robi
alapító, Táblácska

Cégvezetőként
hogyan győzz meg bárkit bármiről?

Sajátíts el Te is ingyenesen 5 azonnal használható technikát,
hogy soha többé ne maradj alul senkivel szemben!